Târgul de Crăciun din Sibiu, deschis încă de pe 17 noiembrie 2023, atrage mii de turiști de toate vârstele din toate colțurile țării și nu numai. Cei care pășesc în „tărâmul lui Moș Crăciun” au parte de o atmosferă de poveste, cu mii de beculețe strălucitoare, insă pofticioșii trebuie să se pregătească cu un buget mai consistent pentru a degusta din plin din bucatele tradiționale.
Evenimentul, considerat unul dintre cele mai vizitate târguri de Crăciun, impresionează cu miile de luminițe și activitățile dedicate atât celor mici cât și celor mari, desfășurate în centrul Pieței Mari a Sibiului.
Printre deliciile culinare tradiționale oferite la târg, sărmăluțele în foi de varză au o popularitate aparte. Cu toate că acest preparat românesc îndrăgit este un motiv major de atracție, costul unei porții de sarmale este destul de piperat, ajungând la aproximativ 35 de lei.
Pe lângă sărmăluțe, turiștii pot savura și alte specialități tradiționale precum vinul fiert, palinca sau gulașul cu fasole. Cei pofticioși trebuie să țină cont că pentru o porție de gulaș cu fasole vor plăti 30 de lei pentru o porție 500 de mililitri, în timp ce o porție de fasole sau varză costă aproximativ 15 lei fiecare.
Pentru cei care doresc să admire priveliștea orașului de la înălțime, o tură cu roata panoramică a Târgului de Crăciun din Sibiu este o opțiune, dar trebuie să fie pregătiți să achite 30 de lei de persoană pentru această experiență, potrivit B1TV.