Câtă CAFEA sau ceai ai voie să bei în fiecare zi. Cercetătorii au dat verdictul
Tu știi câtă cafea sau cât ceai poți bea în fiecare zi? Ei bine, cercetătorii au tratat serios subiectul și au venit și cu un răspuns. Iată ce trebuie să știi despre cantitatea optimă de cafea sau de ceai băută.
Astfel, cantitatea ideală este chiar mai mare decât te-ai aștepta. Dacă sunt consumate cu moderație, aceste băuturi au multe beneficii pentru sănătate.
Nu există dimineață fără o cafea fierbinte sau fără un ceai, așadar trebuie să știi cantitatea ideală pe care o poți bea. Prin urmare, specialiștii au dezvăluit că persoanele care consumă trei căni de ceai sau de cafea pe zi pot să prevină unele afecțiuni cronice, printre alte beneficii.
Ca și beneficii, studiul efectuat de o echipă de cercetători, un consum moderat este cheia pentru a reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și decesul prematur.
Prin urmare, cele trei căni de cafea pe zi au fost asociate cu un risc de 17% mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare. La fel este și în cazul ceaiului, deoarece conține antioxidanți puternici. Polifenolii din ceai și compușii bioactivi din cafea pot, de asemenea, să contribuie la reducerea inflamației și mai pot ajuta și la îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge.
Efecte benefice ale ceaiului și cafelei
Cafeaua poate să fie benefică și pentru prevenirea bolilor neurodegenerative, precum Alzheimer și Parkinson. Studiile arată că persoanele care beau cafea au un risc mai scăzut de a dezvolta astfel de boli.
Compușii fenolici protejează neuronii de stresul oxidativ, cafeaua având și un efect neuroprotector.
Totodată, consumul de cafea poate contribui la îmbunătățirea memoriei, precum și la încetinirea declinului cognitiv. Și nu doar cafeaua are efecte benefice pentru organism, ci și ceaiul. Printre cele mai sănătoase ceaiuri se numără ceaiul verde. Cercetătorii au asociat
consumul de ceai cu un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip II.
Astfel, ceaiul verde îmbunătățește sensibilitatea la insulină și contribuie la reducerea nivelurilor de glucoză din sânge.În încheiere, cuvântul cheie rămâne moderația, deoarece consumul în exces de cofeină poate da stări de insomnie, anxietate și hipertensiune arterială.
CITEȘTE ȘI:
Sfatul medicilor: este sau nu indicat să bem CAFEA ori bere pe caniculă?
Ce se întâmplă cu CAFEAUA atunci când este reîncălzită / Greșeala frecventă făcută de mulți români