Luna septembrie este sezonul murăturilor și multe gospodine se gândesc să pună la borcan legumele preferate. Unul dintre detaliile cele mai discutate pe tema murăturilor este cantitatea de sare ce se adaugă, astfel încât preparatul să se mențină peste iarnă, dar să-și păstreze gustul. Iată câteva sfaturi utile!
Platformele de socializare pot oferi informații relevante atunci când este vorba de o sursă de încredere. Astfel pe pagina de TikTOk, agrostiri.ro a fost postat, recent, un clip, în care este menționată cantitatea ideală de sare, ce se pune în borcanele de murături. Au fost amintite și beneficiile condimentele care se adaugă la saramura pentru acest preparat delicios și acrișor.
Regula de aur în ceea ce privește cantitatea de sare ideală pentru murături este de o lingură de sare la un litru de apă. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le pot face gospodinele atunci când pun murături este utilizarea unei concentrații incorecte de sare.
Este important să nu uităm nici de conservanții naturali, care nu numai că mențin prospețimea murăturilor, dar conferă și o aromă inconfundabilă și aromată. Este vorba de frunzele de vișin, mărar și hrean, dar și de usturoi și semințe de muștar.
„Câtă sare se pune la murături? Multă lume nu știe și face o mare greșeală. Secretul unei saramuri perfecte pentru murături nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării, ci și condimentele care se adaugă la borcanul cu bunătăți. Astfel, frunzele de vișin, mărarul și hreanul sunt, la rândul lor, conservanți și dau aroma potrivită murăturilor.
Secretele unei saramuri perfecte pentru murături constă în sarea adecvată și condimente. Sarea grunjoasă (nu iodată) este esențială, într-un raport de 1 lingură de sare la 1 litru de apă. Condimentele precum hreanul, usturoiul, semințele de muștar și mărarul uscat sunt conservanți și adaugă aromă. Asigură-te că borcanul este curat, dezinfectat și închis etanș pentru murături crocante și delicioase.”, se arată în postarea de pe TikTok.
FOTO: Pixabay