Câte clase are Cătălin Scărlătescu, de fapt! Chef-ul de la Antena 1 nu are nici BAC-ul dat

Câte clase are Cătălin Scărlătescu, de fapt! Chef-ul de la Antena 1 nu are nici BAC-ul dat
Cătălin Scălătescu / Sursa foto: Facebook
Publicat: 14/05/2023, 09:41
Actualizat: 14/05/2023, 09:44

Și-a câștigat notorietatea în calitate de jurat la show-uri culinare. Alături de Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Puțină lume știe, însă, câte clase are, de fapt, juratul de la „Chefi la cuțite”.

Încă din adolescență, Cătălin Scărlătescu și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie. De aceea, a pus școala pe loc secund și și-a îmbunătățit abilitățile în domeniul pe care îl iubea și care avea să-i aducă, de altfel, și celebritatea.

Puțină lume știe că celebrul bucătar nu și-a finalizat studiile liceale și nu a dat nici măcar examenul de bacalaureat.

Cătălin Scălătescu / Sursa foto: Facebook
Cătălin Scălătescu / Sursa foto: Facebook

Unde a lucrat Scărlătescu până să ajungă celebru

La doar 16 ani deja lucra la un hotel de pe litoralul românesc, era curier. Doi ani mai târziu, a început să se ocupe de manipularea mărfii și de curățenie, iar apoi a intrat și în bucătărie la curățat de legume. La scurt timp, Cătălin Scărlătescu pleacă pe mare, pe un vapor cargo ca stewart. După această experiență s-a îndreptat către Germania, unde a lucrat într-un restaurant cu renume, scrie Cancan.ro.

Revenit în țară, Cătălin Scărlătescu s-a angajat ca bucătar șef la restaurantul Angels. Ulterior, devine executive manager la Museum și copartener la restaurantul „Il Gambero Rosso“. Își începe și cariera în televiziune, iar în prezent și-a deschis propriul restaurant.

Cătălin Scărlătescu, despre cum să îți dai seama dacă ești PĂCĂLIT într-un local

Având în vedere experiența sa din bucătărie, chef Scărlătescu a vorbit recent în discuție o problemă delicată, care le dă de cap clienților.

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum îți dai seama dacă ești păcălit la restaurant. Se pare că în multe astfel de locații se practică această activitate, clienții fiind mințiți în legătură cu originea produselor pe care le comandă, ca mai apoi, în farfurie, să primească de fapt, altceva.

Invitat în cadrul podcastului lui Mihai Morar, Cătălin Scărlătescu a explicat că el merge pe premisa calității în locațiile sale.

Cu toate acestea, în România, multe dintre restaurante încă își mai păcălesc clienții atunci când anunță că produsele lor sunt proaspete, spre exemplu.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură (în meniu n.r) și vezi chestiile alea de polistiren cu numele tuturor fermelor din Grecia de pește.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Pe cine vede Crin Antonescu în turul 2 pentru președinție și cine va fi la...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu...
„Mașa, nu spune nimic despre atacul cu rachetă balistică”. Cum s-au dat de gol rușii...
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Șoferii din România NU mai pot face ITP. Anunțul RAR venit azi, 21 noiembrie
CTP, devăluiri incendiare: Să nu cumva să te iei de Elena
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Iată cum o simplă cană cu ceai poate deveni un detector de particule!