Câte clase are Cătălin Scărlătescu, de fapt! Chef-ul de la Antena 1 nu are nici BAC-ul dat
Și-a câștigat notorietatea în calitate de jurat la show-uri culinare. Alături de Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Puțină lume știe, însă, câte clase are, de fapt, juratul de la „Chefi la cuțite”.
Încă din adolescență, Cătălin Scărlătescu și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie. De aceea, a pus școala pe loc secund și și-a îmbunătățit abilitățile în domeniul pe care îl iubea și care avea să-i aducă, de altfel, și celebritatea.
Puțină lume știe că celebrul bucătar nu și-a finalizat studiile liceale și nu a dat nici măcar examenul de bacalaureat.
Unde a lucrat Scărlătescu până să ajungă celebru
La doar 16 ani deja lucra la un hotel de pe litoralul românesc, era curier. Doi ani mai târziu, a început să se ocupe de manipularea mărfii și de curățenie, iar apoi a intrat și în bucătărie la curățat de legume. La scurt timp, Cătălin Scărlătescu pleacă pe mare, pe un vapor cargo ca stewart. După această experiență s-a îndreptat către Germania, unde a lucrat într-un restaurant cu renume, scrie Cancan.ro.
Revenit în țară, Cătălin Scărlătescu s-a angajat ca bucătar șef la restaurantul Angels. Ulterior, devine executive manager la Museum și copartener la restaurantul „Il Gambero Rosso“. Își începe și cariera în televiziune, iar în prezent și-a deschis propriul restaurant.
Cătălin Scărlătescu, despre cum să îți dai seama dacă ești PĂCĂLIT într-un local
Având în vedere experiența sa din bucătărie, chef Scărlătescu a vorbit recent în discuție o problemă delicată, care le dă de cap clienților.
Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum îți dai seama dacă ești păcălit la restaurant. Se pare că în multe astfel de locații se practică această activitate, clienții fiind mințiți în legătură cu originea produselor pe care le comandă, ca mai apoi, în farfurie, să primească de fapt, altceva.
Invitat în cadrul podcastului lui Mihai Morar, Cătălin Scărlătescu a explicat că el merge pe premisa calității în locațiile sale.
Cu toate acestea, în România, multe dintre restaurante încă își mai păcălesc clienții atunci când anunță că produsele lor sunt proaspete, spre exemplu.
„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură (în meniu n.r) și vezi chestiile alea de polistiren cu numele tuturor fermelor din Grecia de pește.
Vă recomandăm să citiți și: