Câte grame de CARNE trebuie să mâncăm pe săptămână. Care este cantitatea maximă, potrivit lui Dragoș Pătraru
Dragoș Pătraru vine cu noi sfaturi prețioase, iar de data asta ne spune câte grame de carne trebuie să mâncăm pe săptămână. Reputatul jurnalist a calculat și care este cantitatea maximă admisă astfel încât să nu avem probleme de sănătate.
Dragoș Pătraru a „feliat” la rubrica „Starea Sănătății” subiectul consumului de carne.
Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar românul este un mare consumator al preparatelor din carne de porc. Și din acest motiv, arată Pătraru, se impun câteva precizări în legătură cu volumul maxim de carne pe care îl putem mânca.
Vezi și Ce conține, de fapt, salata de icre din supermarket. Dragoș Pătraru a „tradus” etichetele
În primul, Dragoș Pătraru arată că recomandările privind o dietă sănătoasă „nu exclud complet consumul de carne”. Dar, „nici nu prea există” recomandări cu privire la cantitatea maximă „pe care o putem consuma în siguranță, 100%”, spune jurnalistul.
Unii dintre experții consultați de OMS, potrivit lui Dragoș Pătraru, „sugerează nu mai mult de 98 de grame de carne roșie pe săptămână, în cazul adulților. Când vine vorba de mezeluri, mai puțin de atât… sau deloc”.
„Recomandările variază la nivelul fiecărei țări, atenție! Și variază între 98 și 500 de grame de carne roșie pe săptămână. În Belgia, de pildă, recomandarea consumului de mezel este de sub 30 de grame/per săptămână pentru un adult” – Dragoș Pătraru
Tot ce este peste gramajul recomandat „favorizează al naibii de mult creșterea în noi a bolilor de care suferă aproape toți adulții trecuți de 55, 60 de ani”.
„Suntem ceea ce bem și ceea ce mâncăm” – Dragoș Pătraru
CITEȘTE ȘI:
Singura brânză topită SĂNĂTOASĂ din supermarketurile românești. Dragoș Pătraru a găsit-o. Ce conține
Ce conține, de fapt, salata de icre din supermarket. Dragoș Pătraru a „tradus” etichetele