„Câte milioane am pus pe foc!”/Românii aruncă acest produs, străinii îl vând pe BANI mulți

Publicat: 26 02. 2024, 16:03
Românii aruncă acest produs, străinii îl vând pe bani mulți / Sursa FOTO: printscreen video

Un produs pe care mulți români îl aruncă se vinde pe bani buni în străinătate. Occidentul luptă cu încălzirea climatică și a ajuns să se folosească de orice „armă” avută la îndemână.

Fie ea și un banal produs care în statele din Est, cum e România, nu face „doi bani”.

Ce a descoperit o româncă într-un magazin din Germania

Într-adevăr, românii nu dau prea multă importanță anumitor produse, ba pe unele ajung să le considere deșeuri. Asta, deși ele pot fi folosite în multe alte feluri.

De exemplu, acest deșeu agricol este aruncat în sobă, de cele mai multe ori, românii alegând să-l folosească pentru aprinderea focului iarna. În Occident, însă, vesticii și-au dat seama că poate avea un rol mult mai mare.

„Abia acum îmi dau seama câte milioane am pus pe foc”, a reacționat o româncă, într-un clip postat pe Internet, la vederea acestui produs într-un magazin din Germania.

La noi ajunge ars în sobe, la nemți se vinde pe bani mulți.

Vorbim despre cocenii de porumb care rămân după ce sunt curățate boabele de pe știuleți.

Vesticii au descoperit că pot avea și o altă întrebuințare. Nemții, de exemplu, îi folosesc pe post de combustibil solid. Astfel, cocenii sunt uscați, tratați cu rășină și folosiți drept combustibil natural.

În magazine, un pachet de 15 coceni se vinde aproape opt euro.

„Iaca, na, cinșpe șucălăi opt euro în Germania! Abia acum îmi dau seama câte milioane am băgat eu pe foc!”, a comentat românca într-o filmare urcată pe social media.

Cocenii, „arma secretă” a tranziției energetică

În lupta lor împotriva încălzirii climatice, occidentalii au descoperit că pot realiza tranziția energetică înlocuind aragazurile tradiționale cu cele alimentate cu biomasă. Inclusiv folosind cocenii de porumb.

Se crede că biomasa reduce emisiile de dioxid de carbon și îmbunătățește calitatea aerului. În plus, așa cum arată Organizația Mondială a Sănătății, combustibilii solizi provoacă poluarea aerului, fiind principala cauză pentru sute de mii de decese premature.

Porumbul reprezintă o sursă de energie regenerabilă care poate fi utilizată pentru a produce bioetanol. Fermentarea amidonului din boabe generează biogaz (prin metanizare) sau, după caz, chiar electricitate, prin ardere, arată Antena 3.

În prezent, biocombustibilii sunt cea mai bună alternativă la combustibilii fosili.

CITEȘTE ȘI:

Ce soluție a găsit o familie din România pentru a reduce costurile la căldură: ”Dacă economisesc o căruță de lemne, parcă merită”