Prima pagină » Actualitate » Am făcut calculul! Câte zile pot fi păstrate SARMALELE în frigider, de fapt

Am făcut calculul! Câte zile pot fi păstrate SARMALELE în frigider, de fapt

Am făcut calculul! Câte zile pot fi păstrate SARMALELE în frigider, de fapt
Am făcut calculul! Câte zile pot fi păstrate sarmalele în frigider, de fapt / Sursa foto: Facebook

Câte zile pot fi păstrate sarmalele în frigider? Răspunsul exact la această întrebare depinde în mare măsură de condițiile de depozitare. Esențial este să dați varza la frigider la două ore după ce a fost gătită.

Pentru a prelungi cât mai mult „viața” sarmalelor este necesar să le puneți în recipiente etanșe de mică adâncime sau să le înfășurați etanș cu folie de aluminiu sau folie de plastic.

Varza gătită, depozitată corespunzător, va rezista între 3 și 5 zile la frigider, conform site-ului Still Tasty.

Pentru a prelungi și mai mult termenul de valabilitate al preparatului, cel mai bine este să-l congelați. Congelați sarmalele în recipiente etanș acoperite sau în pungi special concepute pentru congelare sau înfășurați strâns cu folie de aluminiu rezistentă.

Cât rezistă sarmalele în congelator

Dacă sunt depozitate corespunzător, sarmalele se vor menține la cea mai bună calitate timp de 10 până la 12 luni, dar pot fi păstrate și după acest interval de timp.

Cât mai poate sta preparatul culinar după ce a fost congelată și dezghețat? Ei bine sarmalele decongelate pot fi păstrate încă 3 până la 4 zile la frigider. Dacă au fost băgate direct din congelator în cuptorul cu microunde sau în apă rece, atunci trebuie consumate imediat.

Cât timp pot fi lăsate sarmalele la temperatura camerei? Bacteriile cresc rapid la temperatura camerei. Varza fiartă trebuie aruncată dacă este lăsată afară mai mult de 2 ore la temperatura camerei.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Cum și cât mâncăm la masa de Paște ca să nu ne facă rău. Medic nutriționist: „Să nu ajungem la senzația de ghiftuit, de prea mult”

EXCLUSIV | Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Etnolog: ”Oul se ciocnește numai la vârf, pentru că întruchipează mormântul lui Iisus”

EXCLUSIV | Cum petreceau Paștele Nicolae și Elena Ceaușescu și ce bucate puneau pe masă. „Ca gurmand, nu ți-ai dori regimul lor”

EXCLUSIV | Inflație „pascală” pe mesele românilor. Analist: „«Paștele săracilor», poate cel mai auster din ultimii 20-25 de ani”

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele

Citește și