Prima pagină » Actualitate » Câte zile poate fi ținută piftia de porc în frigider, de fapt? Dacă ai depășit acest termen, o poți arunca la gunoi

Câte zile poate fi ținută piftia de porc în frigider, de fapt? Dacă ai depășit acest termen, o poți arunca la gunoi

Câte zile poate fi ținută piftia de porc în frigider, de fapt? Dacă ai depășit acest termen, o poți arunca la gunoi
Cat timp se tine piftia in frigider

Piftia este unul dintre cele mai apreciate preparate de pe mesele de sărbătoare ale românilor. Ea are un gust aparte, dar are nevoie și de condiții speciale de păstrare. Ea nu rezistă prea mult timp în frigider, așadar, ea trebuie consumată în scurt timp.

Fără doar și poate, piftia este unul dintre cele mai apreciate preparate la mesele de sărbătoare ale românilor. Fie că e de Paște, de Crăciun sau de Revelion, ea nu poate să lipsească, alături de alte preparate tradiționale, precum sarmalele, spre exemplu. Dar aceasta nu rezistă prea mult timp în frigider și ajunge să fie consumată prea târziu.

Pentru a ajunge la forma dorită, piftia se ține la frigider și apoi urmează să fie consumată. Dacă a mai rămas, ea se va depozita în caserole cu capac sau într-un vas de ceramic peste care se va pune o folie alimentară din plastic.

Despre piftie trebuie să știi că ea nu rezistă în frigider mai mult de 5-6 zile. După acest termen, ea nu mai trebuie să fie consumată. Dacă îți dorești să reziste chiar și o lună, modul de preparare este puțin diferit și se adaugă și organe.

Sfaturi pentru o piftie delicioasă

Pentru ca piftia să iasă delicioasă, gospodinele trebuie să țină cont de anumite sfaturi ușor de pus în practică. Piftia se fierbe la foc mic, carnea de porc se ține patru ore, iar cea de pasăre mai puțin, fiind mai slabă. Se spumează după ce fierbe și se adaugă legumele. Se repetă acest proces continuu pentru a obține o piftie limpede. Iar dacă zeama de la piftie nu este limpede, ea se poate drege cu un albuș de ou. La un litru de lichid este nevoie de un ou, însă numai albușul. El se bate spumă și se adaugă în zeamă, rămânând limpede. La final, după ce a fiert, se oprește focul și la lasă la o parte timp de 15 minute. Fulgii de spumă vor rămâne pe fundul oalei, iar ce este la suprafață, se ia cu o paletă. Zeama se va strecura, iar rezultatul va fi cel dorit.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Surse: Percheziții la casa în care a trăit Rodica Stănoiu
Digi24
Ordin de arestare pentru Gari Kasparov. Fostul campion de șah este un critic al lui Vladimir Putin
Cancan.ro
Ce boli avea Mălina Guler? Diagnosticele care i-au mâncat viața
Prosport.ro
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Adevarul
Decizie disperată: Antena 1 își vrea banii înapoi, după ce a plătit o avere pentru difuzarea Cupei Mondiale. Alt post TV ar urma să transmită o parte din meciuri
Mediafax
Accident produs la nici două ore de la deschiderea Autostrăzii Moldovei: două persoane rănite
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
VIDEO. Accident pe noul tronson al Autostrăzii Moldovei, în prima oră de la deschiderea circulației
Cancan.ro
Mălina Guler S-A SINUCIS?! Mesajul prin care și-a anunțat dispariția a fost făcut public abia acum
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Cele mai periculoase modificări de soft și simptomele grave pe care le provoacă motorului
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Ce este „a treia stare” a vieții și ce se întâmplă cu celulele după moartea organismului?