Prima pagină » Actualitate » Câte zile rezistă în frigider salata de boeuf, sarmalele, lebărul sau toba de casă. Ce recomandă specialiștii

Câte zile rezistă în frigider salata de boeuf, sarmalele, lebărul sau toba de casă. Ce recomandă specialiștii

Câte zile rezistă în frigider salata de boeuf, sarmalele, lebărul sau toba de casă. Ce recomandă specialiștii
Câte zile rezistă în frigider salata de boeuf, lebărul sau toba de casă / sursă foto: Colaj Shutterstock

V-ați gândit vreodată câte zile rezistă în frigider salata de boeuf, lebărul sau toba de casă? Specialiștii oferă câteva recomandări pentru consumul acestor produse tradiționale. Iată ce durată de viață au aceste alimente!

În perioada sărbătorilor de iarnă, există preparate tradiționale care sunt pregătite cu mare interes de gospodine. Desigur, printre „vedetele” culinare se află salata de boeuf, toba de casă, lebărul, sarmalele, cozonacul sau friptura. Însă, ce durată de viață au unele dintre aceste alimente? Câte zile ar putea fi depozitate în frigider pentru a fi sigure către consum? Specialiștii au intervenit și au oferit câteva recomandări.

În perioada sărbătorilor pot exista momente când pregătești masa pentru invitați. Desigur, pregătirile sunt în toi pentru ca întâlnirea cu cei dragi să aibă parte și de un real deliciu culinar. Totuși, în timp ce bunătățile sunt servite rând pe rând, ar trebui să fie luată în considerare și durata de viață a alimentelor.

Câte zile rezistă în frigider salata de boeuf, sarmalele, lebărul sau toba de casă

De pildă, dacă salata de boeuf a stat câteva ore pe masă, în fața invitaților, aceasta mai poate avea o durată de viață de 24 – 36 de ore. În cazul tobei de casă sau chiar al lebărului, se menține aceeași recomandare. Desigur, dacă produsul se păstrează la frigider, la 2-4 grade Celsius, atunci durata de viață poate fi prelungită.

„Orice staționare pe mesele de sărbătoare va aduce un risc suplimentar, mai ales în produsele foarte perisabile, cum ar fi salata de boeuf sau alte tipuri de produse proaspete, la care durata de viață este destul de scurtă, până în 72 de ore. Ea se poate diminua la 50%”, explică Petru Alexe – Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați, arată Stirileprotv.ro.

De asemenea, în cazul sarmalelor, a fripturii și a cozonacilor, valabilitatea maximă ar fi de maximum 7 zile, dacă aceste alimente sunt depozitate corespunzător.

V-ar putea interesa și:

Sursă foto: colaj Shutterstock

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și