Câți bani au plătit părinții pentru meditațiile copiilor. Sume încasate de profesori sunt exorbitante. Află, în articol, topul județelor în care profesorii au câștigat cei mai mulți bani.
34 de milioane de euro. Așa se face învățământul în România, pe banii părinților. Numai în anul școlar precedent profesorii au declarat la ANAF că au obținut din meditații 33,8 milioane de euro. Cele mai mari încasări le-au avut cadrele didactice din Capitală, dar și din Sibiu, acolo unde a predat și președintele Klaus Iohannis. Sumele obținute oficial din meditații sunt enorme. Părinții spun că, în realitate, sunt de câteva ori mai mari, pentru că puțini profesori își declară veniturile.
„Pentru o oră jumate, la ambele materii costă 100 de lei”, a declarat un elev pentru Antena 3.
Odată văzuți cu bani în mână, mulți profesori nu merg să îi declare. Deși în toată țara sunt 240.000 de cadre didactice, doar 5%, adică 12.000 și-au declarat veniturile la ANAF.
Oficial, cel mai mult au câștigat din meditații, profesorii din București, urmați de cei din județele Sibiu, Cluj și Timiș. În total, aceștia au obținut anul trecut 169 de milioane de lei, adică aproape 34 de milioane de euro. Din acest an, cadrele didactice trebuie să completeze declarații de interes în care să menționeze dacă oferă meditații.
Totodată, profesorii nu au voie să facă ore suplimentare contra cost cu școlarii cărora le predau la clasă. Pentru o ședință, tarifele pornesc de la 60 de lei și pot ajunge și la 200 de lei.
În funcție de materia la care elevii au nevoie de ajutor, prețurile sunt aceleași. Categoriile de prețuri diferă în funcție de categoria de ședințe de meditații și numărul de materii la care fac meditații în grup. Prețurile sunt pentru ședințe de 2 ore. Se lucrează 50 de minute și 10 minute este pauză. Ședințele pornesc de la 85 de lei și ajung la 150 de lei, conform centruldemeditații.ro.
CITEȘTE ȘI: