Câţi bani câştigă o cerșetoare din Alba Iulia în 30 de minute. Mila oamenilor umple buzunarele „sărmanilor” cu sute de euro
Sunt peste tot: în marile orașe sau în localitățile mici din România. Spun că au diverse boli sau pretind că sunt invalizi. România e plină de cerșetori, de diverse vârste, care încearcă să stârnească mila oamenilor apelând la diferite „scenarii” dramatice.
De exemplu, în Alba Iulia, șeful Poliției Locale, Ciprian Hîrceagă, afirmă că instituția are în evidență 12 persoane care practică în mod regulat cerșetoria.
O parte dintre ei sunt veniți din afara orașului, fiind atrași de serviciile de asistență socială. Mai exact, aceștia știu că pot primi o masă caldă sau servicii sociale, la diferite puncte de ajutorare, cum ar fi cel de lângă gara CFR.
Unul dintre cazurile prezentate de Poliția Locală este cel al unui bărbat din Cugir, care vine în Alba Iulia cu mașina, iar apoi începe să apeleze la mila oamenilor care trec prin piața din Cetate.
A câștigat 430 de lei într-o jumătate de oră
Un alt caz este al unei femei care vine din Sebeș și iese pe stradă la cerșit spunând că are dizabilități, deși, în realitate, nu are nicio problemă medicală. Aceasta a fost ridicată de polițiștii locali, care au descoperit că prin această metodă a câștigat 430 de lei într-o jumătate de oră, scrie presa locală.
Tot din Sebeș vine și un bărbat care folosește o proteză care îi ascunde picioarele, încât să dea impresia că este invalid. După ce își termină „munca”, acesta se schimbă de haine și se întoarce acasă. Acesta le-ar fi spus polițiștilor locali că strânge bani să își achiziționeze o mașină, conform sursei citate.