Prima pagină » Actualitate » Câți euro costă să trăiești o lună în Italia. Ion și Izaura, doi români plecați la muncă în Lombardia, au făcut calculul

Câți euro costă să trăiești o lună în Italia. Ion și Izaura, doi români plecați la muncă în Lombardia, au făcut calculul

Câți euro costă să trăiești o lună în Italia. Ion și Izaura, doi români plecați la muncă în Lombardia, au făcut calculul

Cunoaștem cu toții fenomenul scumpirilor, de la energie la alimente, în țară, dar situația nu este diferită nici în Diaspora. Traiul pentru români a devenit mai scump și peste hotare, departe de casă. Iată cum se descură o familie din Italia cu trei copii, dintr-un singur salariu.

Ion și Izaura trăiesc în Italia, alături de copiii lor și au povestit cum reușesc să se ajungă de la o lună la alta. Pentru ei, viitorul este în „Cizmă”, deocamdată, în ciuda creșterii prețurilor.

Bărbatul a plecat cu 100 de euro în buzunar, pentru a-și urma visul…italian. În prezent lucrează la un patron italian, unde asamblează mobilă și ia 2.000 de euro pe lună + 200 de euro alocație pentru fiecare copil (din cei trei).

Deși nu se îmbracă de la „Armani”, bărbatul nu se plânge: „Ne permitem cam tot”.

Cât te costă traiul în Italia

Banii se împart rapid în ziua de salariu:

– Energie electrică – 25 euro / luna
– Gaz – 100 de euro / lună
– Rate – 200 euro / lună
– Cumpărături – 900 euro / lună
– Chirie – 300 euro / lună

Familia este susținută și de serviciile sociale din Italia. Anual, autoritățile calculează de câți bani are nevoie o familie cu 3 copii să se întrețină. Ion și Izaura câștigă destul de puțin, așa că statul intervine: le dă în fiecare an 1.000 de euro, care acoperă chiria pe 3 luni. De asemenea, în fiecare vară li se dau înapoi banii din cheltuielile pentru școala copiilor, scrie observatornews.ro.

Costul detaliat al traiului în Italia: O pâine costă aproape 1 euro

O pâine de 250 grame costă 0,765 euro în Italia, un cofrag de ouă, 2,64 euro, un kilogram de aripioare de pui, 8,23 euro și un kilogram de mere, 1,77 euro.

Un litru de lapte costă 1,11 euro, iar un kilogram de brânză făcută în zonă costă 11,9 euro.

De asemenea, un kg de varză costă 1,06 euro, unul de ceapă, 1,23 euro, unul de cartofi, 1,16 euro, unul de roșii, 1,91 euro, potrivit unei analize Gândul.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și