Prețurile pe plajele din stațiunea Mamaia au luat-o razna încă din primele zile ale sezonului 2024. Iar dacă mergem spre zona de nord, atunci putem crede că am ajuns în locurile de fițe din Vest doar răsfoind meniurile localurilor.
Un bucureștean a trăit un adevărat șoc la o cherhana din Mamaia Nord când i s-a adus nota de plată și a văzut prețul pe care trebuie să-l plătească pentru 250 de grame de calcan.
Calcanul este un pește foarte apreciat și extrem de cerut de românii care știu ce să comande atunci când merg la un restaurant cu specific. Iar dacă te nimerești pe litoral, este chiar indicat să ceri calcan, dar trebuie să te asiguri că a fost prins în Marea Neagră și este proaspăt.
Ținând cont și de aceste aspecte, la unele localuri prețurile sunt pe măsură.
De exemplu, la o cherhana din Mamaia Nord, un bucureștean a trăit șocul vieții când a văzut ce notă de plată i-a fost adusă la masă. Doar pentru o porție de 250 de grame de calcan, el a plătit 108 lei. O sumă destul de mare, chiar dacă vorbim de un celebru restaurant pescăresc din nordul stațiunii Mamaia.
Dar nu numai la mâncare au crescut prețurile pe litoral. Un pahar de bere Ciuc draft se vinde acum cu 11 lei, în timp ce un pahar de bere Heineken draft ajunge la 16 lei.
Aceste prețuri sunt semnificativ mai mari comparativ cu anii anteriori și reflectă creșterea generală a costurilor în stațiunea Mamaia, considerată perla litoralului românesc.
Creșterea prețurilor poate fi atribuită atât inflației, cât și costurilor mai mari de operare pentru barurile și restaurantele de pe litoral.
În plus, cererea crescută din perioada estivală contribuie la aceste tarife ridicate.
Pentru cei care își petrec vacanța în Mamaia, este bine de știut că un pahar de bere pe plajă va costa considerabil mai mult față de alte locații. Această creștere a prețurilor face parte dintr-un trend mai larg de scumpire a produselor și serviciilor în stațiunile de pe litoralul românesc.
CITEȘTE ȘI: