Câți lei a dat un bucureștean pe o porție de 250g de CALCAN, într-un restaurant din Mamaia Nord. Și-a făcut cruce când a văzut nota!

Publicat: 08 06. 2024, 09:56
Actualizat: 08 06. 2024, 10:33

Prețurile pe plajele din stațiunea Mamaia au luat-o razna încă din primele zile ale sezonului 2024. Iar dacă mergem spre zona de nord, atunci putem crede că am ajuns în locurile de fițe din Vest doar răsfoind meniurile localurilor.

Un bucureștean a trăit un adevărat șoc la o cherhana din Mamaia Nord când i s-a adus nota de plată și a văzut prețul pe care trebuie să-l plătească pentru 250 de grame de calcan.

Cât costă 250 de grame de calcan în Mamaia Nord

Calcanul este un pește foarte apreciat și extrem de cerut de românii care știu ce să comande atunci când merg la un restaurant cu specific. Iar dacă te nimerești pe litoral, este chiar indicat să ceri calcan, dar trebuie să te asiguri că a fost prins în Marea Neagră și este proaspăt.

Ținând cont și de aceste aspecte, la unele localuri prețurile sunt pe măsură.

De exemplu, la o cherhana din Mamaia Nord, un bucureștean a trăit șocul vieții când a văzut ce notă de plată i-a fost adusă la masă. Doar pentru o porție de 250 de grame de calcan, el a plătit 108 lei. O sumă destul de mare, chiar dacă vorbim de un celebru restaurant pescăresc din nordul stațiunii Mamaia.

Dar nu numai la mâncare au crescut prețurile pe litoral. Un pahar de bere Ciuc draft se vinde acum cu 11 lei, în timp ce un pahar de bere Heineken draft ajunge la 16 lei.

Aceste prețuri sunt semnificativ mai mari comparativ cu anii anteriori și reflectă creșterea generală a costurilor în stațiunea Mamaia, considerată perla litoralului românesc.

Vacanțe mai scumpe la mare, în 2024

Creșterea prețurilor poate fi atribuită atât inflației, cât și costurilor mai mari de operare pentru barurile și restaurantele de pe litoral.

În plus, cererea crescută din perioada estivală contribuie la aceste tarife ridicate.

Pentru cei care își petrec vacanța în Mamaia, este bine de știut că un pahar de bere pe plajă va costa considerabil mai mult față de alte locații. Această creștere a prețurilor face parte dintr-un trend mai larg de scumpire a produselor și serviciilor în stațiunile de pe litoralul românesc.

CITEȘTE ȘI:

Plajele de pe litoralul românesc, unde există cel mai mare risc de ÎNEC: „Să nu se aventureze atunci când avem o vreme nefavorabilă”

Hotelierii dintr-o destinație turistică iubită de români, în criză de personal, deși oferă salarii mari. Apelează la „soluția românească”

Marea Neagră, tot mai aproape de un DEZASTRU ecologic, din cauza deșeurilor și scurgerilor de păcură: „E hidrocarbură, nu are ce căuta în mare”

Litoralul se confruntă cu cea mai mare CRIZĂ de angajați din ultimii 5 ani. Majoritatea chelnerilor experimentați pleacă să lucreze în străinătate