Câți lei costă un kurtos kalacs lângă castelul Bran. Totuși, oamenii stau la coadă

Publicat: 08 03. 2023, 16:38

Să savurezi un kurtos kalacs atunci când te duci în vacanță la munte (sau chiar la mare, în sezonul estival) a devenit obișnuință pentru români, mai ales că specialitatea ungurească este extrem de delicioasă și merge perfect cu o zi de concediu. 

Însă, de multe ori, să cumperi un kurtos kalacs nu este tocmai ieftin. De exemplu, dacă te afli în zona castelului Bran, un kurtos kalacs costă nu mai puțin de 25 de lei. Chiar și așa, românii aflați în vacanță, stau la cozi uriașe pentru a degusta bunătățile dulci cu nucă, alune, miere, cacao sau chiar cocos.

Se pare că prețul nu este un impediment pentru cei care își doresc o asemenea bunătatea, așa că oamenii se înghesuie să își cumpere așa ceva.

Locuri mai puțin știute de vizita în zona Bran

Dincolo de frumusețea castelului Bran, dacă ai ajuns în zonă te mai poți bucura și de alte locuri minunate.

Peștera Liliecilor este o peștera protejată de lege, situată pe teritoriul localității Peștera. Acesta adăpostește numeroase specii de lilieci, unele nemaintalnite în alte părți ale țării. Deși nu este amenajată din punct de vedere turistic, peștera este bine cunoscută de către localnici care adesea ii îndrumă pe vizitatori către această atracție a localității lor. Peștera Liliecilor se găsește la altitudinea de 950 de metri și, în trecut, avea să fie locul de cercetare pentru studenții Institutului de Speologie din București.

Cheile Grădiștei. În mijlocul peisajelor minunate ale zonei Bran – Moeciu întâlnim unele dintre cele mai spectaculoase chei din țară noastră, Cheile Grădiștei. Acestea sunt situate în apropierea localitățîi Moeciu de Sus și impresionează datorită peisajelor virgine care le înconjoară, dar mai ales datorită formațiunilor stâncoase ce intră în componentă lor. Aproape de Cheile Grădiștei vei putea zări cascadă La Chisatoare, o cascadă formată pe travertin, considerată a fi rezervație naturală, potrivit travelminit.ro.