Câți lei costă un singur mic la Bâlciul de la Huși. Localnicii sunt scandalizați: „Restaurantele de 5 stele vând mai ieftin!”
Prețurile tot mai mari îi sperie din ce în ce mai mult pe români, iar produsele alimentare sunt cele care s-au scumpit cel mai mult în ultima perioadă, din diverse motive.
Scumpirile produselor alimentare au început să îi revolte pe români, iar prețurile de la bâlciul organizat în Huși, județul Vaslui, nu fac excepție.
Autoritățile locale au organizat la Huși un bâlci care durează până duminică, 18 septembrie inclusiv, iar localnicii spun că noul spațiu ales de Primărie pentru organizarea evenimentului este mai bun decât cel din anii trecuți, potrivit presei locale.
„E mai bine aici decât cum era înainte. Parcă e mai curat. E ciment pe jos, e altceva, căci înainte era numai pământ, noroi. În rest, cum știți. Dar lume era. Chiar mulți oameni se duc, fie și de curiozitate”, a spus un localnic.
Cât costă un mic la bâlciul din Huși
Ei bine, dacă unii sunt mulțumiți de bâlciul de anul acesta, alții se declară revoltați din cauza prețului micilor, produs care nu poate să lipsească de la un astfel de eveniment.
Este și cazul unei foste contabile, care i-a atras atenția primarului, printr-un mesaj, că micii vânduți la bâlci sunt 5 lei bucata, în contextul în care prețurile acestora în restaurante sunt mai mici.
„Domnule primar, o întrebare: cine pune prețurile în bâlci? Un mic costă 5 lei. De curând am circulat prin țară. Restaurantele de 4, 5 stele vând cu prețul de 4 lei micul. Se adaugă praful și mizeria la prețuri? Rușine”, a scris femeia.
Reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Dacă unii au fost de acord cu mesajul femeii, alții au sărit în apărarea primarului.
„Nu primarul, doamna contabilă, pune prețurile în bâlci”, a spus un internaut. „Veniți la Deva, unde micul este 6 lei”, a fost o altă reacție. „Ai bani, cumperi, nu ai, nu cumperi. Nu e obligatoriu”, a mai scris un alt hușean.