Cu câți lei a ajuns să se vândă un kilogram de „iepure proaspăt” în ROMÂNIA
Mulți români înlocuiesc carnea de miel cu cea de iepure, în timpul sărbătorilor pascale. E o variantă potrivită pentru cei care vor să mănânce un preparat sănătos, însă și prețul este pe măsură.
Carnea de iepure este una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne. Săracă în calorii, dar cu un aport important de proteine, vitamine şi lipide, este o variantă foarte bună pentru masa de Paște.
Dacă un kilogram de carne de miel costă 40 de lei, cea de iepure este ceva mai scumpă.
Cât costă un kilogram de „iepure proaspăt”
Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) verifică în permanență calitatea produselor din piețele din România acum, înainte de Paște.
Conform unei postări de pe Facebook a Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, un kilogram de carne de iepure a ajuns să coste 59 de lei.
Cu câți lei a ajuns să se vândă un kilogram de „iepure proaspăt” în România
Câți lei costă o PASCĂ de 450 de grame, în Mega Image din București
Românii vor scoate din buzunare o sumă mult mai mare pentru masa de Paște în 2023, față de anul trecut. Toate produsele alimentare sau scumpit. Iată cât costă o pască în supermarketuri.
De Paște, de pe masa nu lipsește tradiționala pască. Unii preferă să gătească pasca acasă, însă cei care nu dispun de prea mult timp aleg să o cumpere din supermarket sau de la diverse cofetării.
Desigur, o pască poate varia în funcție de fabricație și de locul din care este achiziționată.
În magazinele mai mici, o pască se poate încadra până în 50 de lei, dar dacă o cumpărați de la cofetării sau patiserii, prețul poate depăși chiar și 100 lei!
Astfel, într-un magazin Mega Image, o pască are prețul de 39,99 lei, deși gramajul nu e neapărat satisfăcător, mulți dintre români preferă să scoată bani din buzunar decât să cumpere ingredientele necesare și să se apuce de preparat.
Cât costă cozonacul
Nici cozonacul nu poate lipsi de pe masa de Paște a românilor, iar producătorii din România s-au pregătit și ei cu aceste preparate dulci, ba chiar multe dintre ele au plecat deja spre export.
„Un cozonac de circa 700 de grame poate fi cumpărat în această perioadă cu circa 15-20 lei bucata, dar preţurile pot ajunge şi la 70-80 lei pe kilogram” , a menţionat recent Aurel Popescu, președintele Rompan.
Cât despre prețul pâinii, preşedintele ROMPAN a subliniat că acesta s-a stabilizat, iar cel puţin până în toamna acestui an va rămâne nemodificat.