Câțiva susținători ai fraților Andrew și Tristan Tate au venit marți la Curtea de Apel București (CAB), acolo unde se judecă propunerea de menținere a măsurii arestului preventiv față de cei doi.
Unul dintre susținători a ajuns la Curtea de Apel îmbrăcat cu un tricou inscripționat cu „FREE TATE” (Eliberați-i pe frații Tate, n. red.).
Printre cei care s-au aflat la CAB și, ulterior, la arestul central, și-a făcut apariția și un bărbat care seamănă izbitor cu Cobra Tate, atât ca statură, cât și ca vestimentație. El a răspuns, la o întrebare formulată de reporterii GÂNDUL, că nu este rudă cu frații Tate, ci doar un susținător.
GÂNDUL are primele imagini cu Andrew și Tristan Tate, alături de ceilalți suspecți din dosarul de trafic de persoane și viol, la 12 zile după ce au fost arestați. În momentul în care a coborât din duba poliției, Andrew Tate ține Coranul în mână, după ce, în 2021, a anunțat că s-a convertit la Islam. (Citește continuarea aici…)
Frații Tate, prin avocații lor, și cele două românce au contestat măsura arestării preventive la Curtea de Apel București, care va decide definitiv dacă acceptă propunerea procurorilor DIICOT și îi lasă pe cei patru inculpați tot în arest preventiv sau dacă aceștia vor fi plasați la domiciliu ori cercetați în libertate, sub control judiciar.
Andrew și Tristan Tate, precum și cele două românce vor fi aduși marți în fața instanței din Arestul Poliției Capitalei, unde sunt închiși din 29 decembrie 2022, când procurorii i-au reținut, în urma perchezițiilor, apoi instanța a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Eugen Vidineac, avocatul fraților Tate, a contestat arestul preventiv, spunând (mai multe detalii AICI) că procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism nu au probe care să susțină acuzațiile formulate și că la baza întregului dosar nu ar sta decât declarația uneia dintre victime, o femeie din Republica Moldova.
Fraților Tate li s-a schimbat calitatea din martori în suspecți și din suspecți în inculpați, în seara zilei de 29 decembrie 2022, dată până la care aceștia au avut calitatea de martori, astfel încât nu ar fi avut posibilitatea să studieze dosarul de urmărire penală. Britanicii au fost reținuți cu prilejul aducerii la cunoștință a calității de inculpați și a emiterii ordonanței de reținere de către procurorul DIICOT, a precizat avocatul Eugen Vidineac.
Judecătorul de drepturi și libertăți a considerat că lăsarea fraților Andrew și Tristan Tate în libertate ar reprezenta ”un pericol pentru ordinea publică” (informații detaliate AICI).
Andrew și Tristan Tate au dovedit ”un dispreţ fundamental pentru relaţiile sociale ocrotite de normele penale”. Aceștia aveau ”capacitatea” de a identifica exact persoanele vulnerabile care le puteau servi, ulterior, scopurile, profitând – printr-o manipulare sentimentală constantă – de nevoile de afecțiune, încredere și stabilitate ale victimelor.
”Judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că lăsarea inculpaților în stare de libertate prezintă un pericol pentru ordinea publică şi se impune luarea măsurii arestării preventive pentru înlăturarea acestei stări de pericol, având în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor săvârşite de către inculpați, modalitatea concretă în care aceștia au acţionat, dovedind un dispreţ fundamental pentru relaţiile sociale ocrotite de normele penale”, se mai arată în încheierea de ședință prezentată de Gândul.
Se remarcă aptitudinea inculpaților (n.red. – frații Andrew și Tristan Tate) de a identifica persoanele vulnerabile și de a exploata nevoile de afecțiune, încredere, stabilitate ale acestora, creându-le impresia unei relații apropiate și înlăturând astfel orice suspiciune pe care ar fi putut-o avea victimele, nevoia de atenție și de afecțiune din partea inculpaților fiind apoi exploatată în vederea determinării acestora la prestarea activităților mai sus expuse. Nu poate fi ignorată nici contribuția inculpatelor (…), care realizau pentru inculpați supravegherea constantă a victimelor, le coordonau activitatea zilnică și exercitau presiuni psihice asupra acestora pentru ca acestea să lucreze cât mai mult”
Extras din încheierea de ședință din data de 30.12.2022 – Tribunalul București
CITEȘTE ȘI: