Un sediul al IPJ Giurgiu, în care ar fi fost depozitate mărfurile confiscate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, a fost spart de persoane rămase necunoscute. Anchetatorii bănuiesc că în spatele jafului s-ar putrea afla chiar unii dintre polițiști, în condițiile în care, în noaptea de joi spre vineri, când se presupune că ar fi avut loc spargerea, sistemul de supraveghere nu ar fi funcționat.
Poliția din Giurgiu a intrat în alertă, vineri dimineață, după ce s-a constatat că fostul sediu al Poliției Municipale, acum folosit ca depozit pentru mărfurile confiscate, a fost spart.
„La data de 5 februarie a.c. polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu au constatat ca autori necunoscuți au pătruns în corpul unei clădiri din municipiul Giurgiu, aflată în administrarea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, unde erau depozitate mai multe bunuri și au forțat sistemele care asigură ușile de acces în mai multe încăperi”, este poziția oficială a Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu.
Oficialii IPJ Giurgiu au mai adăugat că șefii instituției au constituit deja o comisie care să inventarieze bunurile rămase în sediul jefuit și a fost întocmit un dosar penal pentru furt calificat.
În plus, s-a menționat faptul că sediul era încuiat și avea sistem de alarmă, însă, potrivit unor surse judiciare, în noaptea jafului acesta nu ar fi funcționat.
Tocmai de aceea, sursele citate au precizat că nu este exclus ca hoții să fi avut complici din rândul polițiștilor.
Surse apropiate achetei au povestit că, în sediul respectiv, se aflau mărfurile confiscate de polițiști, mai ales că Giurgiu este un oraș port, unde ajung cantități mari de bunuri fără documente, dar cu valoare mare de piață.
Mai mult, sursele citate au precizat și faptul că, din clădire, ar fi dispărut inclusiv unele documente, uniforme de poliție dar și un câine, în contextul în care acolo și-ar fi ținut câinii și cinci polițiști, iar la momentul constatării faptei, în padocuri, erau numai patru animale.
Din primele verificări, anchetatorii au stabilit că hoții au sărit gardul, care măsoară ceva mai mult de un metru și jumătate, după care au spart lacătele de uși.
Sursele citate au precizat că cercetarea la fața locului ar fi fost făcută abia vineri noapte, când criminaliștii au ridicat eventualele urme lăsate de hoți și i-au amprentat pe toți polițiștii care au intrat în clădire, pentru a putea deosebi amprentele acestora de cele ale eventualilor suspecți.
Ancheta se desfășoară sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.
Un astfel de incident a avut loc și în Capitală, după ce, în luna iunie a anului trecut, doi hoți au intrat într-o clădire în care funcționează Brigada de Combatere a Crimei Organizate și au plecat cu mai multe televizoare și cu bicicleta unui ofițer antidrog, care o lăsase la serviciu.