Prima pagină » Actualitate » Caz rarisim la Colegiul Național IAȘI. Doi părinți au dat în judecată profesoara de muzică, pentru că i-a pus nota 1 fiului lor. Ce a urmat

Caz rarisim la Colegiul Național IAȘI. Doi părinți au dat în judecată profesoara de muzică, pentru că i-a pus nota 1 fiului lor. Ce a urmat

Caz rarisim la Colegiul Național IAȘI. Doi părinți au dat în judecată profesoara de muzică, pentru că i-a pus nota 1 fiului lor. Ce a urmat

Un caz rar petrecut în învățământul românesc. Părinții unui elev de la Colegiul Național Iași au dat în judecată profesoara de Muzică pentru un motiv halucinant – copilul a fost notat cu 1.

Povestea de la Iași trage un semnal de alarmă cu privire la regulamentele și evaluările din sistemul de învățământ românesc.

Părinții au considerat nejustificată nota

Pentru că fiul lor, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național, a primit nota 1 la o verificare la Educație Muzicală, părinții, ambii magistrați în Iași, au dat în judecată instituția de învățământ. Ei au considerat nota nejustificată.

Potrivit vremeanoua.ro, la lucrarea de control, elevul ar fi poziționat eronat notele muzicale, plasându-le pe portativ cu o linie mai sus decât era corect.

„Transcrieți pe portativ următoarele note muzicale: do bemol, si bemol, mi bemol, sol bemol, re bemol; identificați enarmonicul sunetelor do bemol, si bemol, mi bemol, sol bemol, re bemol şi transcrieți pe portativ”, a fost cerința primită de elevii clasei a VI-a a Colegiului Național Iași, pe 16 octombrie 2023.

Printre elevii clasei se numără și fiul magistratilor Claudia Monica Palaghia, procuror militar la Parchetul Militar Iași, și Marius Cătălin Palaghia, judecător la Tribunalul Iași, mai arată sursa citată. Cei doi au acționat în instanță școala, iar Tribunalul Vaslui a decis anularea notei.

Argumentul judecătorilor a fost acela că profesorii nu pot sancționa lipsa unor cunoștințe care nu au fost predate în anul școlar curent.

CITEȘTE ȘI:

POVESTEA profesorului care a făcut din elevi campioni la NASA și studenți la Harvard și Cambridge. ”Școala nu prea mai are «căutători»”

Școala viitorului, FĂRĂ TEME și toceală, cu inteligență artificială. Cum vor fi elevii peste 20 de ani. ”În lumea în care poți fi orice, fii curios!”

EXCLUSIV VIDEO | Profesorul Mircea Dumitru: Să nu ne speriem, ChatGPT nu va ajunge să imite această dimensiune unică a inteligenței umane naturale

Laurențiu Teodorescu este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si ... vezi toate articolele

Citește și