Caz REVOLTĂTOR în celula E 7.25 la Penitenciarul Gherla. Cum și-a găsit sfârșitul un bărbat condamnat pentru nerespectarea ordinului de protecție

Caz REVOLTĂTOR în celula E 7.25 la Penitenciarul Gherla. Cum și-a găsit sfârșitul un bărbat condamnat pentru nerespectarea ordinului de protecție
Sursa FOTO: rawpixel.com
Publicat: 10/07/2024, 12:20
Actualizat: 10/07/2024, 12:20

Caz revoltător la Penitenciarului de Maximă Siguranță Gherla. Condamnat la un an și zece luni pentru nerespectarea unui ordin de protecție, un bărbat a fost ucis în baia Penitenciarului de Maximă Siguranță Gherla, de către colegii săi de celulă, toți cu condamnări pentru omor. În celula E 7.25 a Penitenciarului Gherla erau opt bărbați: cinci condamnați pentru omor, doi pentru tâlhărie și O.C.D.

PressOne, care a a documentat cazul acestui om, a cerut explicații Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) pentru decizia de a închide o persoană cu o condamnare de sub doi ani într-o cameră cu condamnați pentru omor.

Oficialii ANP au informat redacția că bărbatul ucis se afla acolo „din motive ce țin de conduita anterioară pe care a adoptat-o în detenție”. Mai multe despre întâmplările din penitenciar, în articolul realizat de PressOne.

Totul a început, după ce un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost condamnat la un an, 10 luni și 20 de zile de închisoare pentru nerespectarea unui ordin de protecție. În general, ordinul de protecție presupune interdicții după cauze de violență domestică, dar în cazul bărbatului nu au fost publicate exact circumstanțele condamnării, potrivit informațiilor PressOne.

Cu cine l-au pus în celulă pe bărbatul condamnat pentru nerespectarea ordinului de protecție

Pe motiv că a avut în centru mai multe abateri disciplinare, după cum susține sistemul penitenciar, bărbatul a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, județul Cluj.

Conducerea penitenciarului a decis să îl întemnițeze pe bărbat într-o cameră cu doi condamnați pentru omor calificat.  Unul dintre cei doi efectua o condamnare pe viață, iar celălalt avea de ispășit o pedeapsă definitivă de 20 de ani și o condamnare în primă instanță de 30 de ani pentru o altă tentativă de omor, petrecută, de asemenea, în penitenciar.

Deţinuţii care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului sunt cazaţi separat, în camere special amenajate în cadrul secţiilor de maximă siguranţă (articolul 29), mai scrie PressOne.

„Mi-a zis să aleg între viață și moarte”

Cum s-a întâmplat totul și ce a dus la sfârșitul bărbatului, condamnat pentru încălcarea ordinului de protecție, dar încercarat în aceeași celulă cu bărbați închiși pentru omor? – Astfel, pe data de 10 septembrie 2023, în jurul orei 22:30, Ionuț Ursz, condamnat la 20 de ani și șeful camerei, a atacat un deținut mai tânăr, pe A.V. Preda (condamnat la 13 ani). Ursz l-a lovit în coaste. Preda a căzut la podea. Ursz l-a călcat pe cap cu piciorul, a scris PressOne.

„Ursz mi-a zis să aleg între viață și moarte. Mi-a zis că trebuie să mă duc cu X (alt deținut) să-l bat pe O.C.D. în cambuză (n.r. compartiment destinat bagajelor)”, a declarat A.V. Preda, deținutul victimă-agresor.

În următoarele ore, Ursz a îndemnat mai mulți deținuți din cameră să îl ucidă pe O.C.D. Victima obișnuia să doarmă în acel compartiment, pentru a fi ferit de colegii lui, spun anchetatorii. Aici era trimis „la colț” de șefii camerei.

Bărbații din celulă se aflau sub influența alcoolului

Bătut și sub constrângerea amenințărilor lui Ionuț Ursz, Preda l-a atacat pe O.C.D. la intrarea în baie și l-a lovit repetat. A intervenit Aurel-Flaviu Mălina (condamnat pe viață). El a strangulat victima cu un fir de pescuit. Firul era folosit în baia camerei ca picurător într-o instalație artizanală de produs alcool din fructe.

Până a urmă, relatările spun că Ursz a fost cel care l-a ucis pe bărbatul condamnat la nici doi ani de închisoare, cu un picior în ceafă. Crima a fost descoperită câteva ore mai târziu, iar inițial deținuții din cameră au susținut că omul s-a sinucis.

CITIȚI ȘI:

Avem meniul! Ce mănâncă în fiecare zi pușcăriașii din Penitenciarul Gherla. Acuzații grave din partea unui deținut

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care i-au prins pe suspecții crimei din Vaslui este Marian Godină. Cum...
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢...
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
De necrezut! Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la 'împinge tava'...
Cerința CIUDATĂ a lui Shannen înainte de a muri. Pe cine nu dorește la funeralii...
Candidaţi record la Titularizare. De ce a izbucnit în lacrimi o tânără din Republica Moldova
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în...
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Este legal să treci pe roșu pentru a face loc ambulanței sau pompierilor? Ce spune...
Caniculă şi furtuni violente. România, sub cod roşu, portocaliu şi galben simultan
50.000 de oameni AU DISPĂRUT peste noapte! Ce s-a întâmplat?
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat...
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Cum arătau Andrei și Cristina Rotaru la Mireasă pentru fiul meu. Imagini de la începutul...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Cristina Cioran, destăinuiri cu lacrimi în ochi despre momentul în care și-a adus pe lume...
FOTO EXCLUSIV! Un festivalier a intrat în baia destinată zonei de corturi de la Electric...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Am mers, recent, într-un magazin unde scria că e deschis 24...
Cea mai rară gaură neagră din Calea Lactee, ascunsă după 7 stele care „nu ar...