Părinții elevilor de la o școală din Brașov protestează după ce, încă de la începutul anului școlar, cei mici sunt agresați fizic și verbal de către un alt coleg.
Disperați de comportamentul elevului și de lipsa de reacție a autorităților, părinții spun că nu îi vor mai lăsa pe cei mici să participe la ore.
„A fost bătut băieţelul meu, împreună cu un alt coleg, cu cureaua la ora de educaţie fizică şi sport”, spune un părinte.
Este doar una dintre scenele la care au fost supuşi zeci de copii de la clasa pregătitoare a Liceului Andrei Mureşanu din Braşov. Totul a început încă din luna octombrie a anului trecut, atunci când elevul de 7 ani care îi torturează pe ceilalți colegi, a fost transferat în unitatea de învăţământ.
„Copilul meu, din păcate, din prima zi când a venit copilul agresiv la şcoală, a fost lovit cu pumnii în ambii ochi”, spune un alt părinte.
Părinții spun că nu doar față de colegi este agresiv elevul respectiv, ci chiar și față de învățătoare.
„A avut un comportament agresiv şi faţă de copiii noştri şi faţă de doamna învăţătoare de la început. Dacă vorbesc doar în numele meu şi ceea ce i s-a întâmplat copilului meu, pe el l-a lovit cu pumnul o dată în umăr, o dată în stomac, o dată l-a împins şi a căzut”, spune un părinte.
Iar comportamentul agresiv al elevului a continuat şi în lunile următoare. Rând pe rând, copiii au ajuns acasă cu răni şi le-au povestit părinţilor ororile la care sunt supuşi zilnic.
„Lucrurile au început să denatureze din nou. Copilul meu, care până atunci a suportat cumva cu stoicism, a început să-mi spună că nu mai vrea să mai fie prieten pentru că loveşte. Lovituri cu pietre în cap, vorbe foarte urâte spuse”, spune un alt părinte.
În clasa pregătitoare a liceului din Braşov sunt 20 de elevi, iar din cauza celui agresiv, părinţii au preferat să-şi ţină copiii acasă. Protestul părinţilor de la clasa pregătitoare a liceului Andrei Mureșanu din Braşov a continuat pentru a patra zi. 18 din cei 20 de elevi nu au fost la ore. Iar soluţii pentru ca această problemă să poată fi rezolvată încă nu au fost identificate. „Copilul meu a zis că nu mai merge la şcoală, că dacă îl duc la şcoală îl omoară”, spune un părinte.
Autorităţile caută acum soluţii pentru ca elevii să poată participa în siguranţă la ore.
„Acţionăm interinstituţional pe toate planurile şi încercăm să găsim cea mai bună metodă, astfel încât, să avem o rezolvare a acestui caz”, a declarat Cătălin Văsii, prefect de Brașov. „Copilul va beneficia de toate serviciile oferite de Centru de Zi. Servicii de consiliere, de educaţie, de asistenţă socială, deci intervenție medico-psiho-socială”, a declarat Julieta Gârbacea, director Protecția Copilului Brașov.
Sursa foto: Shutterstock