Cazul femeii DISPĂRUTE în mijlocul unui apel video. Detaliile care i-au uluit pe criminaliști
Un expert criminalist care conduce căutarea subacvatică a Nicolei Bulley, femeia care a dispărut în 27 ianuarie în Marea Britanie, în timp ce se afla la plimbare cu câinele, spune că este „uluit” de unele elemente „ciudate” din acest caz, relatează The Independent.
Femeia de 45 de ani a dispărut în timp ce se plimba cu câinele în satul St Michael’s on Wyre din Lancashire. După ce și-a lăsat copiii la școală, și-a luat câinele, numit Willow, la o plimbare pe malul râului. A fost văzută ultima dată în jurul orei 9 dimineața de un martor, dar în ciuda unei căutări ample, Nicola nu a fost încă găsită.
Peter Faulding, directorul executiv al Specialist Group International (SGI), spune că „nu poate să-și explice” faptul că femeia nu a fost încă găsită, scrie The Independent.
El a avertizat, de asemenea, că o „terță parte” ar putea fi implicată, deși poliția a subliniat în repetate rânduri că nu suspectează un act criminal. Sunt 5 elemente în acest caz care l-au nedumerit pe expertul criminalist.
Telefonul lăsat pe bancă
Potrivit expertului criminalist, telefonul mobil lăsat pe bancă este „singura pistă pe care trebuie să meargă poliția”. Telefonul a fost descoperit pe o bancă, conectat la o videoconferință de muncă, cu camera și microfonul pe mute. Faulding sugerează că telefonul ar fi fost lăsat acolo ca momeală, de către o altă persoană. „Dacă Nicola nu este găsită astăzi în acea porțiune de râu, părerea mea este că ar putea exista o terță parte și că telefonul a fost o momeală plasată lângă râu”, a spus el. „Telefonul era bancă. În mod normal, oamenii țin telefonul în mână, mai ales dacă se plimbă”, a explicat el.
Comportamentul câinelui
Poliția încă mai crede că Bulley a căzut în râu, deși familia ei a contestat această ipoteză, din cauza lipsei de dovezi. Câinele a fost găsit uscat, ceea ce sugerează că nu a intrat în râu nici înainte, nici după ce proprietara sa a dispărut. „Ne-am confruntat cu un înec în urmă cu doi ani, când un domn a intrat într-un râu și Ripley, câinele lui, lătra pe malul râului când am ajuns acolo”, a spus Faudling. „Când am ajuns, urla și arăta literalmente unde era bărbatul. A rămas cu stăpânul său,” a explicat el.
Nu s-au auzit țipete
Faulding a semnalat, de asemenea, că „i se pare ciudat” că nu s-au auzit țipete la fața locului, în ciuda faptului că poliția a vorbit cu un număr mare de martori. De asemenea, nu au rămas urme la fața locului care să ofere indicii despre ceea ce s-a întâmplat.
Locul dispariției nu este închis publicului
Locul în care a dispărut Nicola ar fi în mod normal închis circulației, pentru a păstra orice indicii care ar putea dezlega dispariția, a spus Faulding. Cu toate acestea, zona a rămas deschisă publicului, ceea ce ar fi putut duce la pierderea unor dovezi cheie, susține el. „Oamenii au trecut pe lângă acea bancă. Nu există nicio bandă de poliție care să o izoleze. În mod normal, locul ar fi închis ca o scenă a crimei, astfel încât anchetatorii să poată căuta microfibre, dovezi, urme de alunecare pe mal. Nu cred că asta sa întâmplat cu adevărat aici”, a spus expertul.
Niciun cadavru nu a fost găsit în râu, în ciuda căutărilor
Râul Wyre a fost cercetat atât în aval, cât și în amonte, de către scafandrii poliției, în mai multe rânduri, dar încă nu au găsit nimic. „Aceștia sunt scafandri profesioniști și nu au găsit nimic. Asta e foarte ciudat”, a spus el. „În mod normal, când avem de-a face cu victimele înecului, trupurile ajung pe fundul apei și rămân acolo o vreme. Scafandrii de la poliție au făcut o căutare amănunțită în acel râu de două ori și nu s-a găsit nimic. Acesta este unul dintre cele mai ciudate cazuri la care am lucrat vreodată”, a spus el.