Prima pagină » Actualitate » Prin ce a trecut ANA, o tânără care și-a rezervat o cazare în Costinești. „Am rugat-o să-mi dea share location și…”

Prin ce a trecut ANA, o tânără care și-a rezervat o cazare în Costinești. „Am rugat-o să-mi dea share location și…”

Prin ce a trecut ANA, o tânără care și-a rezervat o cazare în Costinești. „Am rugat-o să-mi dea share location și...”

Din nefericire, sezonul estival este și unul al „țepelor” pentru turiștii care caută cazare pe litoral.

Blogurile de călătorii sunt presărate cu experiențe dureroase, amintiri pe care turiștii vor să le uite cât mai repede: concedii plătite la pensiuni-fantomă, hoteluri frumoase doar în poze și proprietari care cer avans și apoi fug cu banii.

Cum ne putem feri, însă, de „avalanșa” de înșelăciuni?

Un român a visat la o vacanță în Istanbul, dar totul s-a transformat într-un coșmar. Cazarea, rezervată pe o cunoscută platformă, arăta cu totul altfel în realitate, versus poze. „În realitate, camerele ascundeau igrasia și erau de mici dimensiuni”, a povestit George, pentru observatornews.ro.

Ana a căzut în plasa escrocilor la Costinești

Un alt caz este cel al Anei. Această tânără a căutat o cazare în Costinești, care, de fapt, nu exista!

„Mi s-a cerut un avans de jumătate din totalul sumei de cazare, pe care dorea să-l transfer printr-un cont bancar. A doua zi eu am revenit iar domnişoara respectivă îmi spune să-i transfer banii prin altă modalitate. Am zis să cercetez un pic totuşi cazarea, având în vedere că era doar pe BEEP şi pe ceva site-uri din alte ţări. După poze am văzut că mai era o altă cazare cu aceleaşi poze. Am rugat-o să-mi dea share location şi mi-a spus că „nu sunt la cazare”, a povestit tânăra, cu lux de amănunte.

Cum ne putem feri de „țepe”

Reporterul Observator îi învață pe turiști cum să se ferească de „țepe”: folosiți GOOGLE LENS și aflați astfel dacă pensiunea respectivă nu există, iar imaginile sunt preluate de la unități de cazare din țară sau de peste hotare. O altă aplicație utilă este GOOGLE MAPS, unde putem studia cu atenție review-urile la pensiuni.

Cea mai ieftină cazare din Mamaia | Cum arată hotelul de 200 de lei pe noapte, în iulie 2023

Sezonul estival s-a deschis, oficial, la 1 mai, dar vremea capricioasă încă îi ține departe pe turiști, care nu se înghesuie să „atace” stațiunile de pe litoral.

Unii se tem că ploaia le-ar putea strica  sejurul, iar alții caută în continuare data perfectă pentru concediul de vară. Iată o cazare de pomină, la un preț ireal de mic.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și