Țeapa cu cazarea la munte revine și în acest an. Escrocii sunt gata să golească instant conturile românilor, profitând de naivitatea și dorința lor de a petrece o vacanță de vis.
La ce trebuie să fie atenți turiștii care fac rezervări de Revelion? Escrocii nu își iau concediu niciodată și acționează mai ales de sărbători, când românii sunt mai relaxați și nu mai țin cont neapărat de măsurile de siguranță.
Cei care au amânat pe ultima sută de metri planificarea unei vacanțe la munte sunt și cei mai predispuși să cadă în capcana infractorilor care se dau drept proprietari de pensiuni sau cabane la munte în stațiunile sau regiunile renumite ale țării, scrie antena3.ro.
Schema este una simplă. Câștigă încrederea victimei, apoi îi cere să vireze un avans consistent „de rezervare”. Apoi, „proprietarul” pensiunii sau al vilei se face nevăzut.
Un asemenea caz este relatat de presa națională și descrie neplăcerile suferite de un grup de 15 persoane, care au dat curs unei oferte de a-și petrece Revelionul la Sinaia.
Ei au aflat că pensiunea la care făcuseră „rezervare” nu era, de fapt, disponibilă, fiind închiriată altor oameni.
Aceștia au aflat acest lucru după ce au plătit în avans. Și, desigur, orice tentativă de a recupera avansul a fost sortită eșecului.
Păgubiții spun că li s-a cerut să trimită un avans de 1.500 de lei, lucru pe care l-au și făcut, dar o persoană din grup și-a dat seama că este vorba de o escrocherie.
Mai mult, adevăratul proprietar al hotelului al cărui nume a fost folosit în înșelătorie a avertizat asupra fenomenului grav.
Acesta spune că a fost sunat și întrebat dacă casa este liberă de Revelion și le-a spus oamenilor să nu dea bani, pentru că sunt păcăliți. Chiar și el se simte prost, când un escroc se folosește de numele pensiunii sale pentru a-i jefui pe români.
Cei care vor să meargă la munte trebuie să fie foarte atenți când fac rezervări.
Ei trebuie să se asigure că datele de contact ale ofertantului sunt reale. Apoi, să verifice, inclusiv cu ajutorul Google, fotografiile destinației de vacanță și conformitatea acestora cu numele și numărul locației.
Probabil cea mai bună verificare este legată de prețul ofertei. Dacă tarifele sunt prea mici față de restul pieței sau dacă avansul cerut este deosebit de mare, există mari șanse să fie vorba de o țeapă.
Sursa foto: Pixabay (caracter ilustrativ)