Ce alimente trebuie consumate înainte de a ține POST și cum eviți produsele care provoacă foame a doua zi

Publicat: 18 10. 2024, 15:45
Actualizat: 18 10. 2024, 15:49
Sursa foto - caracter ilustrativ

Postul a devenit din ce în ce mai popular în rândul oamenilor, dar mulți îl încep fără să își pregătească organismul în mod corespunzător. Nicio schimbare drastică în obiceiurile alimentare nu ar trebui făcută fără o tranziție adecvată.

Postul intermitent presupune alternarea între perioade de mâncat și perioade de post, iar asta ar putea reprezenta un adevărat șoc pentru corp dacă nu este obișnuit cu pauze lungi între mese.

Așadar, tocmai pentru a evita disconfortul sau diverse probleme de sănătate, este recomandată o abordare graduală, reducând încet numărul de mese și crescând treptat intervalele de post, oferind astfel organismului timp să se adapteze la noul ritm.

Doctor Cezar a explicat ce alimentele trebuie consumate înainte de zilele de post, dar și cele care nu sunt recomandate pentru acea perioadă.

„Vreau să menționez foarte clar că pentru a rezista la un post, să putem să nu mâncăm o anumită perioadă, corpul are nevoie de niște minerale. Și atunci putem să bem apă cu minerale, putem să punem o sare în apă, mai ales dacă apa noastră este săracă în minerale. Dar bineînțeles, o sare de calitate. Dacă ne propunem ca mâine să nu mâncăm, trebuie să consumăm mai multe grăsimi și proteine și mai puțini carbohidrați cu absorbție rapidă, și asta deoarece carbohidrații ne cauzează, de fapt, foamea de a doua zi. Pentru că ne dau niște oscilații glicemice. Deci este cel mai simplu să nu mănânci, dar trebuie obligatoriu să-i dai organismului aceste resurse fără de care el nu poate rezista, aceste minerale”, a explicat Doctor Cezar la Antena 3.

Sursa foto – caracter ilustrativ: Envato