Prima pagină » Actualitate » Ce ALIMENTE trebuie evitate în post și cum să slăbești fără efort. Mihaela Bilic oferă câteva recomandări esențiale pentru această perioadă

Ce ALIMENTE trebuie evitate în post și cum să slăbești fără efort. Mihaela Bilic oferă câteva recomandări esențiale pentru această perioadă

Ce ALIMENTE trebuie evitate în post și cum să slăbești fără efort. Mihaela Bilic oferă câteva recomandări esențiale pentru această perioadă

Pentru credincioși, Postul Paștelui este o perioadă de restricții alimentare, dar și de provocări în menținerea unei diete echilibrate. Medicul nutriționist Mihaela Bilic oferă câteva recomandări esențiale pentru cei care nu vor să acumuleze kilograme în plus în această perioadă.

Printre cele mai frecvente greșeli făcute de cei care țin post se numără consumul excesiv de alimente bogate în carbohidrați și grăsimi.

Mihaela Bilic atrage atenția că porțiile mari de mâncare și consumul de zahăr contribuie semnificativ la creșterea în greutate.

Nutriționista spune că trebuie acordată o atenție deosebită uleiului folosit în alimentație, atât din punct de vedere cantitativ, cât și al momentului consumului.

„Atenție și la ulei: doar 10 zile din Postul Paștelui avem dezlegare la ulei. Toate alimentele prăjite sunt greu de digerat și au multe calorii, iar uleiul de floarea-soarelui este bogat în acizi grași omega 6 cu efect pro-inflamator și are 100 cal/lingură!”, avertizează Mihaela Bilic, potrivit Cancan.

O altă problemă des întâlnită în post este senzația constantă de foame, cauzată de lipsa proteinelor animale. În acest context, multe persoane ajung să consume în exces produse făinoase bogate în grăsimi, ceea ce duce la îngrășare.

„În post lumea se îngrașă pentru că mănâncă pe săturate făinoase pline de grăsime. Ca să slăbim în post, meniul trebuie să fie bazat pe legume, verdețuri și crudități, ciorbă de zarzavat, tocană și ghiveci – toate făcute cu un strop de ulei. Fără produse de patiserie/cofetărie de post, fără zahăr, fără gustări sănătoase cu oleaginoase, fără sucuri de fructe. Mâncat rar și puțin, asta înseamnă post!”, explică nutriționista.

Prin urmare, cei care doresc să își mențină greutatea sau chiar să slăbească în timpul postului ar trebui să opteze pentru un meniu bazat pe legume, evitând preparatele bogate în calorii și zahăr.

Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București și, de ... vezi toate articolele