Ce alimente trebuie învelite cu partea lucioasă a foliei de aluminiu. SECRETUL știut de puțină lume
Folia de aluminiu este aproape indispensabilă în orice gospodărie, dar exista și un mic secret legat de acest produs versatil. O parte a foii de aluminiu este lucioasă, iar cealaltă parte este mată, dar care este motivul?
Diferența o face un produs secundar al procesului de fabricație. Folia de aluminiu este laminată în straturi diferite, fiind aplicate căldură și tensiune pentru a întinde folia până devine suficient de subțire pentru a fi folosite la diverse lucruri în bucătărie și nu numai.
Fabrica produce două foi de metal simultan pentru a se asigura că foile sunt suficient de rezistente pentru a rezista la rupere.
Partea în care folia intră în contact cu un alt strat de folie apare mată, în timp ce cealaltă parte, care nu a intrat în contact cu o altă foaie, apare lucioasă, scrie Playtech.
Așadar, cele două părți arată diferit, dar în ceea ce privește compoziția, sunt făcute din aceeași substanță. Iar partea lucioasă a foliei de aluminiu ar trebui să intre în contact sau să acopere recipiente cu mâncare caldă, în timp ce partea mată este destinată alimentelor reci.
Deci, data viitoare când învelești un sandviș cald pun-l pe partea lucioasă ale foliei de aluminiu, astfel încât partea mată să fie pe exterior. Unii cred că astfel se va păstra mai bine cald.
Dacă învelești o bucată de brânză, asigură-te că alimentul este pus pe partea mată, iar partea strălucitoare este în interior. Unele persoane consideră că acest lucru va păstra alimentul mai rece și mai bine decât dacă folosești invers folia.
Dar, până la urmă, poți să folosești folia de aluminiu așa cum crezi de cuviință.
FOTO – Caracter ilustrativ: Envato