Prima pagină » Actualitate » Ce AMENDĂ a luat un tânăr după ce a depășit cu 80 km/h viteza legală pe Autostrada de Centură Bucureşti. Șoferul abia își luase permisul

Ce AMENDĂ a luat un tânăr după ce a depășit cu 80 km/h viteza legală pe Autostrada de Centură Bucureşti. Șoferul abia își luase permisul

Ce AMENDĂ a luat un tânăr după ce a depășit cu 80 km/h viteza legală pe Autostrada de Centură Bucureşti. Șoferul abia își luase permisul
Sursa foto - caracter ilustrativ: Facebook/Poliția Română

Un tânăr de 19 ani, care avea permisul de conducere de mai puţin de un an, a fost depistat de aparatul radar noaptea trecută, 30 noiembrie, în timp ce mergea cu 190 de kilometri pe oră pe primul lot din Autostrada de Centură a Capitalei, deschis ieri după-amiază circulației, anunță Poliția Română.

„În noaptea de 30 noiembrie 2023, la ora 01.50, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au depistat cu aparatul radar, pe Autostrada A0, între D.N. 1 şi Autostrada A3, un tânăr, care circula cu 190 km/h”, a anunțat Poliția Română.

Potrivit autorităților, șoferul era începător, are 19 ani și este din Corbeanca, judeţul Ilfov. Acesta a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.305 lei și i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, pentru 120 de zile. Viteza legală în cazul unui șofer cu mai puțin de un an de experiență este cu 20 km/h mai mică decât cea pentru șoferii cu experiență, iar în acest caz tânărul ar fi trebuit să circule cu 110 km/h.

Lotul 2 Corbeanca-Afumați din Autostrada de Centură Bucureşti (A0) Nord s-a deschis miercuri, 29 noiembrie. Momentan, se poate circula doar pe aproximativ 10 km din cei 19 km construiți ai A0 Nord, între nodurile cu DN1 și A3. Costul pentru construcția celor 19 km a fost de 831,92 milioane de lei, fără TVA, a anunțat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, adăugând că lucrările au fost încheiate cu șapte luni mai devreme, în condițiile în care „asocierea de constructori români a început lucrările în august 2022 și avea termen contractual de finalizare în iunie 2024”.

După ce va fi făcută legătura cu lotul al treilea, „se va putea circula, anul viitor, pe 21 km între DN1 și DN2”, a adăugat ministrul. Asocierea de firme care se ocupă de lucrări este SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL, iar suma avută la dispoziție este asigurată prin Programul Transport, a precizat directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Citește și