Prima pagină » Actualitate » Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER. Mihaela Bilic: „Cea mai valoroasă sursă de proteine”

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER. Mihaela Bilic: „Cea mai valoroasă sursă de proteine”

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER. Mihaela Bilic: „Cea mai valoroasă sursă de proteine”

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER. Mihaela Bilic a vorbit despre acest aliment: „Cea mai valoroasă sursă de proteine”.

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că acest aliment aparent banal, blamat de unii, ar ajuta la buna funcționare a organismului în sezonul rece.

Bilic spune că acesta este plin de proteine și are calorii negative. Mai mult, românii ar trebui să consume mai puține verdețuri, când vine iarna.

Potrivit Mihaelei Bilic, ar trebui să mâncăm mai multă carne de pui, porc sau vită, deoarece aceasta conține proteine „complete”, toți cei 9 aminoacizi esențialei în cantități arhisuficiente.

Mai mult, carnea are și vitamine din complexul B și minerale esențiale, printre care zinc și fier.

„Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și apetitul, frigul ne îndeamnă să mâncăm alimente hrănitoare, gata cu verdețurile, ne e poftă de carne!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

„Și bine facem, indiferent de culoare și de animalul de la care provine, carnea este cea mai valoroasă sursă de proteine complet”, a mai spus Bilic.

Mihaela Bilic este adepta consumului de carne de porc

Mihaela Bilic afirmă că preferă să mănânce porc în loc de vită sau pui. „Porcul este un animal omnivor, de aceea grăsimea lui este mai puțin saturată, deci mai sănătoasă, față de grăsimea rumegătoarelor, adică vită sau oaie. Și dacă am pomenit de grăsime, e mare diferență între bucățile de carne pe care le consumăm.

Mușchiulețul are doar 4% grăsime, în timp ce costițele și ceafa împănate au până la 15% grăsime. Deci nu tot porcul e gras! Dacă mă întrebați pe mine, eu aleg porc, dar fiecare e liber să aleagă ce-i place, carne să fie!”, explică Bilic.

Citește și: Câte zile pe săptămână este indicat să mâncăm ciorbă, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și