Prima pagină » Actualitate » Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER. Mihaela Bilic: „Cea mai valoroasă sursă de proteine”

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER. Mihaela Bilic: „Cea mai valoroasă sursă de proteine”

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER. Mihaela Bilic: „Cea mai valoroasă sursă de proteine”

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER. Mihaela Bilic a vorbit despre acest aliment: „Cea mai valoroasă sursă de proteine”.

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că acest aliment aparent banal, blamat de unii, ar ajuta la buna funcționare a organismului în sezonul rece.

Bilic spune că acesta este plin de proteine și are calorii negative. Mai mult, românii ar trebui să consume mai puține verdețuri, când vine iarna.

Potrivit Mihaelei Bilic, ar trebui să mâncăm mai multă carne de pui, porc sau vită, deoarece aceasta conține proteine „complete”, toți cei 9 aminoacizi esențialei în cantități arhisuficiente.

Mai mult, carnea are și vitamine din complexul B și minerale esențiale, printre care zinc și fier.

„Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și apetitul, frigul ne îndeamnă să mâncăm alimente hrănitoare, gata cu verdețurile, ne e poftă de carne!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

„Și bine facem, indiferent de culoare și de animalul de la care provine, carnea este cea mai valoroasă sursă de proteine complet”, a mai spus Bilic.

Mihaela Bilic este adepta consumului de carne de porc

Mihaela Bilic afirmă că preferă să mănânce porc în loc de vită sau pui. „Porcul este un animal omnivor, de aceea grăsimea lui este mai puțin saturată, deci mai sănătoasă, față de grăsimea rumegătoarelor, adică vită sau oaie. Și dacă am pomenit de grăsime, e mare diferență între bucățile de carne pe care le consumăm.

Mușchiulețul are doar 4% grăsime, în timp ce costițele și ceafa împănate au până la 15% grăsime. Deci nu tot porcul e gras! Dacă mă întrebați pe mine, eu aleg porc, dar fiecare e liber să aleagă ce-i place, carne să fie!”, explică Bilic.

Citește și: Câte zile pe săptămână este indicat să mâncăm ciorbă, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic

Recomandarea video

Mediafax
Cu cât s-au scumpit sărbătorile românilor? Fiscaliști: Masa tradițională de Crăciun, bradul și cadourile „modeste” costă 500 de euro în 2025
Digi24
Ordin de arestare pentru Gari Kasparov. Fostul campion de șah este un critic al lui Vladimir Putin
Cancan.ro
Vila Rodicăi Stănoiu ar fi fost jefuită! Ce obiecte lipsesc din averea fostei ministre a Justiției, după ce a fost amplu percheziționată
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Dorinel Umbrărescu anunță public câți kilometri din Autostrada Moldovei vor fi gata în 2026
Mediafax
Nicușor Dan a gustat colăcei în timp ce colindătorii cântau la Cotroceni. Mirabela Grădinaru nu a cedat poftelor
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
VIDEO. Accident pe noul tronson al Autostrăzii Moldovei, în prima oră de la deschiderea circulației
Cancan.ro
Cum încearcă Vlad Pascu să scape de pedeapsa de 10 ani cu executare! S-a dus direct la CEDO și dă vina pe…
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Cele mai periculoase modificări de soft și simptomele grave pe care le provoacă motorului
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
De ce nu este sănătos să adormi cu televizorul pornit?