Prima pagină » Actualitate » Ce au descoperit mai mulți proprietari, care și-au achiziționat CASE abandonate, vechi de peste 100 de ani, la PREȚUL de 1 liră sterlină

Ce au descoperit mai mulți proprietari, care și-au achiziționat CASE abandonate, vechi de peste 100 de ani, la PREȚUL de 1 liră sterlină

Ce au descoperit mai mulți proprietari, care și-au achiziționat CASE abandonate, vechi de peste 100 de ani, la PREȚUL de 1 liră sterlină

Mii de oameni s-au oferit să achiziționeze una dintre cele peste 120 de case abandonate, construite în epoca victoriană, situate în Liverpool, la prețul de o liră sterlină. 

Deși poate părea o afacere extrem de bună, proprietarii trebuie să dispună de un buget generos pentru renovarea unei astfel de locuințe, proaspăt cumpărate.

În total, 2.750 de persoane și-au exprimat interesul de a cumpăra reședințe, construite în urmă cu aproximativ 200 de ani, în regiunea Picton, din Liverpool.

Proiectul, demarat de primarul Joe Anderson în 2013, urmărește să regenereze zonele defavorizate ale orașului și să ajute economia.

Pentru a fi eligibili pentru casele la prețul de o liră sterlină, solicitanții trebuie să fi locuit sau lucrat în Liverpool și să aibă un loc de muncă. Consiliul municipal din Liverpool a declarat că între 120 și 150 de case vor fi vândute în ultimul val.

Cei cu copii și fără datorii mari la bănci au și ei prioritate și trebuie să „demonstreze că au resursele necesare pentru a-și asuma costul lucrărilor de renovare”.

În prima tranșă, 20 de case au fost vândute în zonele Granby Four Streets și Arnside Road.

Unul dintre locuitori își face griji că reședințele vândute pentru doar o liră sterlină „sunt folosite ca o soluție la toate problemele, dar trebuie să ai o mulțime de bani pentru reabilitarea clădirilor odată ce devii proprietar”.

„Trebuie să ai cel puțin 60.000 de lire sterline pentru a face aceste case locuibile, ceea ce reprezintă o mulțime de bani și e destul de greu pentru mulți oameni”.

Tony Mousdale, managerul Consiliului Local din Liverpool, a declarat pentru BBC:

„Toate instalațiile sanitare și electrice, precum și accesoriile și fitingurile au fost rupte. Fiecare casă este ca o pânză goală, iar proprietarii o pot transforma după bunul lor plac.”

250 de solicitanți, care nu au fost declarați eligibili la ultima campanie de vânzare, au fost contactați de autoritatea locală înainte ca proiectul să fie redeschis publicului larg.

Solicitanții vor fi contactați până la sfârșitul lunii pentru a fi informați despre următoarea etapă a procesului. Autoritățile speră că reabilitarea acestor locuințe va revigora comunitatea în anii următori.

FOTO: Pixabay

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele