Doi turiști suedezi au ajuns la spital după ce au încercat produse tradiționale românești. Oamenii s-au ales cu o toxiinfecție alimentară din cauza mâncării făcută într-un restaurant din Bucovina.
Turiștii în vârstă de 25 și 44 de ani au încercat să se trateze cu medicamente de la farmacie, însă nu le-a ameliorat cu nimic starea de rău. Ca urmare, cei doi au mers la urgență, unde au fost preluaţi de cadrele medicale şi li s-au administrat tratamente specifice.
„Cei doi pacienți s-au prezentat în serviciul nostru cu stări de vomă, diaree şi deshidratare. Simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare. Au fost echilibraţi hemodinamic, ulterior fiind dirijaţi către secția de boli infecţioase”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.
Pentru a se stabili cu exactitate natura stării lor, suedezii urmează să fie supuşi şi unor serii de analize. De asemenea, medicii încearcă să află și unde au consumat produsele care le-ar fi putut cauza starea pe care o aveau, informează stiridecluj.ro.
În urmă cu o lună, mai multe persoane au acuzat stări de rău, iar şapte au ajuns la spital după ce au mâncat la o pomană din comuna vasluiană Dragomireşti. Ancheta epidemiologică efectuată de DSP Vaslui a stabilit că, cel mai probabil, participanţii s-au ales cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat ciorbă de perişoare.
Inspectorii sanitari atrag atenţia cetăţenilor care organizează mese festive, onomastici şi praznice, să acorde o mai mare atenţie modului în care se păstrează sau prepară alimentele şi locurile de unde le achiziţionează, în perioadele cu temperaturi ridicate.
Toxiinfecția alimentară se declanșează ca rezultat al consumului de alimente contaminte, alterate sau toxice. Virusurile sunt principala cauza pentru care se produce toxiinfecția alimentară, iar după acestea sunt bacteriile. Există mai mult de 250 de tipuri de intoxicații alimentare, cele mai frecvente simptome incluzând indigestie, durere abdominală, greață, vărsături și diaree.