Prima pagină » Actualitate » Ce au primit să mănânce studenții care au comandat „meniul zilei” la doar 7 lei, în cantina Universității de Medicină din Cluj-Napoca

Ce au primit să mănânce studenții care au comandat „meniul zilei” la doar 7 lei, în cantina Universității de Medicină din Cluj-Napoca

Ce au primit să mănânce studenții care au comandat
Sursa Foto: Stiri de Cluj

Nu, nu este glumă, este realitate. Studenții de la Medicină, care au comandat „meniul zilei”, la doar 7 lei, în cantina Universității de Medicină din Cluj-Napoca, au mâncat pe săturate. Iată ce preparate conține un astfel de meniu cu care studenții se pot delecta contra unei sume infime de bani.

Astfel, la deschiderea anului universitar 2024-2025 al UMF Cluj, rectorul Universității Anca Buzoianu i-a înștiințat pe studenți că va continua să ofere meniul complet „Student”, la doar 7 lei, cu două feluri de mâncare și o salată.

De asemenea, unele meniuri cu un singur fel de mâncare costă doar 6 lei, cu tot cu caserolă. Prin urmare, studenții Universității de Medicină din Cluj-Napoca pot accesa din nou cele două restuarante universitare, acolo unde se prepară cu mare grijă alimentele de către specialiști în nutriție și dietetică.

„O să mă credeți pe măsură ce consumați”, a afirmat rectorul, despre calitatea preparatelor.

„Cele două restaurante studențești oferă o masă foarte bună, și o să mă credeți pe masură ce consumați, pentru că au fost create de un colectiv foarte devotat care lucrează la restaurantele studențești și care sunt consiliate de specialiștii noștri în nutriție și dietetică, avem meniuri care pornesc de la prețul de 7 lei, celebrul meniu „Student”, iar pentru aceia dintre voi care au bursă socială, meniurile sunt gratuite”, a declarat rectorul UMF Cluj Anca Buzoianu, la deschiderea anului univeristar 2024-2025 al Universității de Medicină și Farmacie Cluj, potrivit stiridecluj.ro.

Astfel, la meniul „Student”, studenții pot mânca spre exemplu, o ciorbă de cartofi cu carne de porc, un șnițel din piept de pui, plus o salată de varză, la prețul de 7 lei.

Prețuri tot mai mari la restaurante

Situația de la UMF Cluj este cu atât mai inedită cu cât, se știe, prețul unei mase la restaurant este în continuă creștere. Românii plătesc acum cu aproape 40% mai mult la o ieșire în oraș, față de acum câțiva ani. Patronii de restaurante susțin că asta se întâmplă din cauza presiunii taxelor și impozitelor.

În București, spre exemplu, nu se mai găsește o pizza sub 50 de lei, în zona centrală. O ciorbă costă 40 de lei, iar o masă completă pentru o persoană depășește 150 de lei. Pentru cei care vor să opteze pentru o masă mai ieftină, cantinele pot fi o soluție. Acolo, o porție de muschi de porc cu piure, salată de murături, o prăjitură, o chiflă și o sticlă de apă ar putea costa în jur de 30 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Vești bune pentru cei cu studii SUPERIOARE. Vor primi mai mulți bani la pensie

Elena Lasconi a terminat Universitatea privată ECOLOGICĂ, la Deva. La multe materii a trecut cu nota minimă de promovare

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și