Prima pagină » Actualitate » Ce AVERE aveau Nicolae și Elena Ceaușescu, de fapt. Câți bani ar fi avut, în zilele noastre

Ce AVERE aveau Nicolae și Elena Ceaușescu, de fapt. Câți bani ar fi avut, în zilele noastre

Ce AVERE aveau Nicolae și Elena Ceaușescu, de fapt. Câți bani ar fi avut, în zilele noastre

Averea Nicolae și Elena Ceaușescu a devenit un subiect intens dezbătut și controversat după Revoluția din 1989. Până în prezent nu există o clarificare completă a valorii și compunerii acesteia, însă speculațiile conduc ideea că ar fi vorba de sute de milioane de euro în zilele noastre.

După căderea regimului comunist, statul român a confiscat bunurile imobile ale familiei Ceaușescu, inclusiv vila din cartierul Primăverii, care a fost jefuită imediat după Revoluție.

Multe imobile nu au fost investigate atunci, dar au fost ulterior valorificate prin licitații publice. De asemenea, obiecte rare precum tablouri, blănuri și bijuterii au fost confiscate, aparținând familie Ceaușescu au dispărut în timpul haosului de după revoluție.

Un alt aspect controversat al averii Ceaușeștilor este legat de conturile bancare, despre care se spune că ar fi fost pline cu sute de milioane de dolari.

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

De asemenea, au exista informații precum că acești bani ar fi fost depozitați în conturi din Elveția și transferați cu ajutorul unor cărăuși. În 2004, autoritățile elvețiene ar fi confirmat existența acestor conturi, dar detaliile despre sume au rămas neclare.

În plus, au fost speculații precum că banii ar fi fost asociați cu Dan Voiculescu, însă și de această dată fără dovezi clare în acest sens.

Unele surse, scrie EVZ, au menționat și faptul că o parte din banii familiei Ceaușescu ar fi fost depozitați la Bancorex, dar nici această informație nu a fost niciodată confirmată public.

Estimările despre averea reală a familiei Ceaușescu variază considerabil în spațiul public. Se estimează că soții Ceaușescu ar fi avut în jur de 100 de milioane de dolari în conturi în străinătate, în zilele noastre, aceasta ar putea corespunde unei sume de aproximativ 200-300 de milioane de dolari, având în vedere inflația și fluctuațiile valutare.

Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București și, de ... vezi toate articolele

Citește și