Prima pagină » Actualitate » Ce avioane se aud de fapt în permanență în mai multe zone din țara noastră de când a început războiul din Ucraina

Ce avioane se aud de fapt în permanență în mai multe zone din țara noastră de când a început războiul din Ucraina

Ce avioane se aud de fapt în permanență în mai multe zone din țara noastră de când a început războiul din Ucraina

De câteva zile, de când a început războiul din Ucraina, pe deasupra României zboară mai multe aeronave pe care românii din anumite zone le aud în permanență, dar nu știu care este identitatea lor, mai ales că pe Flyradar24 nu se oferă foarte multe informații despre ele. Ce sunt de fapt aceste zboruri.

În primul rând, de când a început criza din Ucraina, mai multe state NATO au trimis avioane de vânătoare care desfășoară misiuni de apărare, în cadrul sistemului de poliție aeriană.

În prezent, avioanele străine care desfășoară misiuni de patrulare sunt:

  • Cele două aeronava F-35 trimise zilele trecute de către Statele Unite ale Americii la baza aeriană de la Borcea;
  • Patru avioane Eurofighter Typhoon italiene;
  • Șase aeronave Eurofighter Typhoon din Germania;
  • Opt avioane F-16 ale SUA.

Aceste aeronave sunt pregătite și execută misiuni de patrulare de luptă (CAP – Combat Air Patrol).

Avioanele „cisternă” execută constant misiuni deasupra României

Pe lângă avioanele de vânătoare, potrivit hotnews, sunt și alte aparate militare care desfășoară activitate pe deasupra României în aceste zile, precum avioanele „spion” de tip AWACS, care zboară îndeosebi în zonele de graniță cu Ucraina.

Un alt tip de avion militar care execută constant misiuni deasupra României este aeronava cisternă, de tip Boeing KC -135 Stratotanker, care survolează constant România de câteva zile, mai ales în centrul țării.

A cincea zi de război în Ucraina

Luni este a cincea zi de război din Ucraina.

Primele negocieri directe dintre Rusia şi Ucraina, de la declanșarea invaziei de către Rusia joi noapte, vor începe luni, la primele ore ale dimineții, la graniţa dintre Ucraina şi Belarus, potrivit CNN.

Inițial, Vladimir Putin propusese discuții la Minsk, însă, având îm vedere rolul jucat de Belarus în război, faptul că de acolo rușii au lansat o parte din invazie, Ucraina a refuzat și a fost de acord să se întâlnească doar la graniță. Astfel, cele două delegații se vor întâlni la punctul de control Aleksandrovka (Belarus) – Vilcea (Ucraina), iar Minskul va fi responsabil pentru siguranţa delegaţiei ucrainene.

 

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și