Prima pagină » Actualitate » Ce BACȘIȘ a primit o chelneriță din SUA de la clienții europeni. I-a făcut cu „ou și cu oțet”, la plecare!

Ce BACȘIȘ a primit o chelneriță din SUA de la clienții europeni. I-a făcut cu „ou și cu oțet”, la plecare!

Ce BACȘIȘ a primit o chelneriță din SUA de la clienții europeni. I-a făcut cu „ou și cu oțet”, la plecare!
Foto: Captură YouTube.com (caracter ilustrativ)

O chelneriță din SUA a criticat dur pe Twitter un grup de turiști din Europa, care nu i-au lăsat un bacșiș satisfăcător, în viziunea ei.

Totul s-a învârtit în jurul unei note de plată de 700 de dolari, pe mâncare și băutură.

Chelnerița din SUA s-a plâns pe Twitter că n-a primit bacșișul cuvenit de la europeni.

La o notă de plată de 700 de dolari, clienții au lăsat un bacșiș de 70 de dolari.

Angajata furioasă a povestit că, ulterior, șeful restaurantului le-a explicat turiștilor că bacșișul „standard” în SUA este de 20% din valoarea consumației.

„Clienții au spus: BINE. Și au plecat”, a povestit femeia.

Postarea din 20 martie 2023 a primit peste 28.600 de aprecieri din partea internauților. În SUA se practică bacșișuri între 15 și 20% din nota de plată. Mulți chelneri consideră că un bacșiș sub 20% este unul de subzistență.

La ce sumă se aștepta femeia

În cazul chelneriței nemulțumite, la o notă de plată de 700 de dolari, bacșișul ar fi trebuit să fie de 140 de dolari.

Mulți dintre tinerii americani din domeniul ospitalității trăiesc din bacșișuri, în condițiile în care primesc un salariu minim pe oră de doar 2,13$.

Un comentator a spus încă, că, americanii nu se pun de acord asupra regulilor privind bacșișul și europenii nu au cum să cunoască aceste detalii.

Deși vor salarii mai mari, angajații din localuri au spus că majorarea ar duce la scăderea bacșișului, scrie The Independent.

Şeful Fiscului, despre bacșiș în România: „Proprietarii de localuri nu ar trebui să mai folosească acel mecanism cu borcanul pe bar”

Șeful Fiscului, Lucian Heiuș, este de părere că administratorii/ proprietarii de localuri nu ar trebui să mai folosească acel mecanism cu borcanul pe bar, în care clientul lasă un bacșiș pentru cei care l-au servit.

Mai mult, Lucian Heiuș atrage atenția că acest „cârlig” nu mai este legal, astfel că proprietarii și/sau administratorii riscă foarte mult.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Job-urile și inteligența artificială: De ce recrutările cu AI produc mai puține angajări
Digi24
EXCLUSIV Avertismentul lui Diaconescu, după ce serviciile secrete americane au dezvăluit planul lui Putin în Europa: „Rusia nu neagă”
Cancan.ro
Cutremur în lumea interlopă! Elvis Pian a fost eliberat din închisoare
Prosport.ro
FOTO. Adelina Chivu, pe plajă în Thailanda. Cum arată la 43 de ani
Adevarul
De ce nu a construit România autostrăzi în anii ’90. Planul celor peste o mie de kilometri în primul deceniu după Ceaușescu
Mediafax
Prognoza ANM: Vreme schimbătoare de Crăciun și Anul Nou: încălzire temporară, urmată de răcire accentuată și ninsori
Click
O punte „tradițională” anulată de Guvern sparge vacanța românilor. Cum arată calendarul liberelor în 2026
Digi24
Prima reacție a Rusiei la dezvăluirile serviciilor secrete americane privind planul lui Putin de a ataca alte țări din Europa
Cancan.ro
Doliu în televiziunea din România! Un cunoscut prezentator TV a murit, după o carieră de 22 de ani
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Fabrica din România care a produs 1 milion de anvelope în 2025. Este singura din lume cu zero emisii de CO2
Descopera.ro
Ceva s-a prăbușit pe Lună! Momentul a fost înregistrat
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Neuroștiința percepției timpului: de ce creierul simte că orele trec diferit