Ce conțin băuturile „zero zahăr”, de fapt. Un doctor a expus 4 motive în urma cărora NU recomandă consumul lor
Voi știați ce conțin băuturile „zero zahăr”? Un doctor a expus mai multe motive în urma cărora nu recomandă consumul acestui tip de băuturi. Deși sunt preferate de multe persoane și se regăsesc în marile lanțuri comerciale, la zonele food-court și la standurile de popcorn de la cinematografe, consumul îndelungat al băuturilor „light” ar putea declanșa anumite probleme de sănătate.
Băuturile „zero zahăr” ar fi nocive pentru sănătate, explică Saurabh Sethi, medic specializat în gastroenterologie, instruit la Harvard și Stanford. Astfel de băuturi sunt cosumate chiar și de cei care doresc să diminueze nivelul de zahăr din alimentație și, deși sunt „light”, pot cauza probleme de sănătate. Medicul Sethi, care activează în ramura sănătății de peste 20 de ani, a explicat pe internet de ce nu ar trebui să fie consumate aceste băuturi. A invocat patru motive, explicând cum poate suferi organismul.
Ce conțin băuturile „zero zahăr”, de fapt
Chiar dacă se presupune că nivelul de zahăr este diminuat sau absent din aceste băuturi, acestea conțin îndulcitori. De cele mai multe ori, din compoziție fac parte aspartanul, zaharina, sucraloza, acesulfam-K sau ciclamat de sodiu.
De ce nu se recomandă consumul acestor băuturi?
Medicul a expus mai multe motive pentru care astfel de băuturi să nu fie consumate.
„Sunt sucurile «light» mai bine decât cele «normale»? Există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți. În primul rând, femeile care consumă două sau mai multe băuturi zero zahăr zilnic sunt expuse unui risc mai mare să facă atac de cord sau accident vascular cerebral. În al doilea rând, conținutul ridicat de fosfor din sucurile dietetice poate contribui la apariția bolilor renale cronice.
În al treilea rând, sucurile dietetice pot avea un impact negativ asupra sensibilității la insulină și pot perturba microbiomul intestinal. În acest mod, sănătatea intestinală este afectată. În ultimul rând, pot stimula creșterea poftei de mâncare și pot perturba apetitul. Nu oferă beneficii nutriționale”, a precizat doctorul, arată Ladbible.com.
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)