Ce descoperire terifiantă a făcut un medic când și-a privit mâna la microscop. „Pot exista peste 3.000 de tipuri diferite de germeni”
De Ziua mondială a spălării mâinile, un reputat medic a tras un semnal de alarmă în privința nivelului de murdărie de pe degetele și palmele noastre. Dr. Myro Figura a postat un videoclip în care a ținut să arate cât de mult greșesc oamenii care nu conștientizează pericolul mâinilor murdare.
Publicația britanică Mirror scrie despre acest lucru și experimentul inediat al medicului Figura.
Ceea ce nu se vede trebuie să ne sperie!
Cunoscut pe Tiktok sub numele @doctormyro, Myro Figura și @footdocdana le-au arătat oamenilor cum sunt mâinile lor la microscop. Rezultatele sunt înfricoșătoare, scrie Mirror.
Cei doi au vrut să evidențieze pericolul la care se supun oamenii care nu dau importanță spălatului mâinilor.
Pe filmare, medicii când își privesc un singur deget la microscop. Observă că toată pielea este acoperită de murdărie, de la pete de pământ și până la resturi de fire de păr. Toate aceste particule mici de murdărie reprezintă un potențial pericol pentru sănătatea noastră.
Tocmai din acest motiv experții spun că ar trebui să ne sperie ceea ce nu se vede.
„Pot exista peste 3.000 de tipuri diferite de germeni pe această mână, așa că trebuie să vă spălați pe mâini. Igiena mâinilor este super importantă. Ea poate ajuta la reducerea cu până la 50% a infecțiilor care pot fi prevenite”, a explicat dr. Dana.
Vizualizat de mii de ori, clipul a atras atenția utilizatorilor de pe TikTok. „Vă rugăm să realizați un videoclip despre cum să ne spălăm corect pe mâini”, a cerut un tânăr preocupat de siguranța sa.
Recomandările NHS
Agenția de sănătate publică din America recomandă ca spălarea mâinilor să se facă simplu, dar în același timp eficient. Astfel, ne protejăm de boli precum toxiinfecțiile alimentare și ținem la distanță de noi și virusuri precum gripa și coronavirusul.
Potrivit NHS, o bună spălare trebuie să dureze aproximativ 40 de secunde.
Când trebuie să ne spălăm pe mâini:
- După folosirea toaletei sau la schimbarea scutecelor;
- Înainte și după contactul cu alimentele crude;
- Înainte de a mânca și în timpul preparării alimentelor;
- După ce vă suflați nasul, strănutați sau tușiți;
- Înainte sau după tratarea oricărui tip de tăietură sau rană;
- Ori de câte ori ați fost în contact cu animale.
CITEȘTE ȘI:
Cât ne-a ajutat, de fapt, spălatul pe mâini în pandemie împotriva infecției cu SARS-CoV-2