Ce e metoda „Furculița” | Cum fură hoții bani din bancomatele din România. Specialiștii au rămas fără cuvinte
Hoții sunt tot mai inventivi, perfecționându-se și inventând noi metode prin care să ne lase fără bani. În ultima perioadă a apărut metoda „furculița” în România, utilizată pentru a fura din bancomate.
Această metodă presupune introducerea unui dispozitiv artizanal similar cu o furculiță în fanta bancomatului.
Odată introdus, acest dispozitiv le permite hoților să rețină banii pe care clienții încearcă să îi retragă. Astfel, clienții care merg la bancomat și încearcă să retragă bani nu primesc și suma solicitată, ci numai cardul.
Însă, în realitate, banii sunt reținuți de dispozitivul „furculiță” introdus în fanta bancomatului, dar suma solicitată de clienţi este eliberată şi contul este debitat.
Astfel, persoana în cauză este păcălită și crede că bancomatul nu funcționează bine și pleacă, fără a se preocupa de problema respectivă. În tot acel timp, hoții scot dispozitivul, împreună cu banii debitați din cont, arată CANCAN.
Metoda „furculița”, folosită de mai multe ori în România
Această metodă a fost folosită de câteva ori în România. În două cazuri, hoții au reușit să pună mâna pe 750 de lei, în timp ce o a treia tentativă a eșuat, clientul reușind să își recupereze banii blocați în fanta bancomatului.
Oricine poate cădea în această capcană, mulți bucureșteni fiind deja victime.
De altfel, oamenii legii au reținut deja un bărbat care instala dispozitive artizanale în fantele ATM-urilor.
El a fost prins de poliţişti, a anunţat Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).
La 1 septembrie, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 5 au făcut o percheziţie domiciliară în Capitală într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat (7 acte materiale).
Pe 23 iulie, Secţia 20 Poliţie a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că, în timp ce a retras bani de la un bancomat, în Sectorul 6, i-ar fi fost sustraşi o parte din ei, prin montarea unui dispozitiv artizanal pe fanta ATM-ului respectiv.
Ulterior, la 31 iulie, la nivelul Serviciului Investigaţii Criminale – Sector 5 a fost înregistrată plângerea unui alt bărbat, care sesiza faptul că, imediat după ce a retras 4.000 de lei de la un bancomat, situat la parterul unui bloc din Sectorul 5, a constatat faptul că pe fanta de ieşire este montat un dispozitiv care a blocat o mare parte din bani, aceştia fiind, ulterior, recuperaţi de bărbat prin intermediul băncii aferente, arată DGPMB.
Sursa foto: Capturi YouTube