Prima pagină » Actualitate » Ce este „UBER Melc”. Cum ar arăta cursele fără 90% din șoferii de ridesharing

Ce este „UBER Melc”. Cum ar arăta cursele fără 90% din șoferii de ridesharing

Ce este „UBER Melc”. Cum ar arăta cursele fără 90% din șoferii de ridesharing

Aplicația Uber a lansat recent „Uber Melc”, o nouă funcție care le arată utilizatorilor modul în care aplicația ar urma să funcționeze cu 90% mai puțini șoferi.

Noua funcție vine ca răspuns la ordonanța pregătită de Guvern care ar introduce noi reguli pentru serviciile de ridesharing.

Uber Melc, disponibil în aplicație începând de luni și până marți, vrea să ilustreze modul în care aplicația va funcționa cu aproximativ 90% mai puțini șoferi și costuri ridicate pentru consumatori.

„Prin Uber Melc vrem să ilustrăm cum va arăta peisajul mobilității urbane dacă noile propuneri pentru OUG 49/2019 vor fi implementate. În timp ce zeci de mii de șoferi vor fi afectați de schimbări, pasagerii vor avea timpi de așteptare foarte mari, dar și creșteri semnificative de costuri pentru călătoriile lor, acestea fiind două schimbări majore care vor influența înlăturarea unui serviciu esențial pentru mulți dintre ei”, a declarat Ana Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber pentru Europa Centrală și de Est, pentru Profit.ro.

Ce propune Guvernul

După protestele taximetriștilor, Guvernul a negociat modificarea condițiilor de transport alternativ. Recent, reprezentanții taximetriștilor spuneau că au discutat cu premierul Marcel Ciolacu și cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, iar în urma discuțiilor s-a decis modificarea legislației „pentru eliminarea prevederilor discriminatorii”.

Serviciile de transport alternativ vor fi autorizate similar cu serviciile de taxi, iar șoferii de Uber și Bolt nu vor mai putea încheia contractele de comodat și închiriere pentru a colabora cu flote, respectiv firme de transport alternativ. Taxa de autorizare va crește la 1.000 lei, iar șoferii de Uber și Bolt nu vor putea efectua servicii de transport decât în județul în care dețin automobilul, conform unei ordonanțe de urgență redactate de Guvern și analizate de Profit.ro.

Conform ordonanței pregătite acum de Guvern, șoferii Uber și Bolt nu vor mai putea încheia cu firme de transport contracte de comodat și închiriere pentru ca autoturismele aflate în proprietate să fie utilizate în flote de transport alternativ.

Sursa foto: Shutterstock

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și