Prima pagină » Actualitate » INCREDIBIL. Ce a făcut un craiovean după ce a găsit un portofel în care se afla o sumă mare de bani. I-a uimit chiar și pe polițiști

INCREDIBIL. Ce a făcut un craiovean după ce a găsit un portofel în care se afla o sumă mare de bani. I-a uimit chiar și pe polițiști

INCREDIBIL. Ce a făcut un craiovean după ce a găsit un portofel în care se afla o sumă mare de bani. I-a uimit chiar și pe polițiști

Un bărbat din Craiova a găsit pe stradă un portofel în care se afla o sumă mare de bani. Ce a făcut apoi i-a uimit până și pe oamenii legii.

„În cursul zilei de 10 iunie, un bărbat de 48 de ani, din municipiul Craiova, s-a prezentat la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova pentru a preda un portofel, pe care îl găsise pe strada Dr. Dimitrie Gerota.

În scurt timp, polițiștii au identificat proprietarul de drept, un bărbat din municipiul Craiova, căruia i-a fost restituit portofelul în care se afla suma de 3.931 de lei, carduri bancare şi documente personale”, a transmis, luni, Poliția Dolj.

Un portofel cu o generoasă sumă de bani, restituit proprietarului / Sursa foto: IPJ Dolj

Un portofel cu o generoasă sumă de bani, restituit proprietarului / Sursa foto: IPJ Dolj

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu ţină în portofel şi datele referitoare la codul PIN al cardurilor bancare sau alte asemenea date de autentificare.

„Totodată, amintim că, din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune”, conform IPJ Dolj.

Ce se întâmplă dacă găsești un portofel și nu-l predai

În cazul în care ați găsit un portofel, cel mai bun lucru este să nu umblați deloc în el și să îl predați la prima secție de poliție.

Art. 243 din Codul Penal spune că însuşirea unui bun găsit și nepredat autorităților sau posesorului se pedepseşte.

„Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine. Împăcarea înlătură răspunderea penală”, conform Codului Penal.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și