Prima pagină » Actualitate » Cuvântul care le-a dat bătăi de cap elevilor care au susținut simularea Bacalaureatului. Ce înseamnă „SFORȚARE”

Cuvântul care le-a dat bătăi de cap elevilor care au susținut simularea Bacalaureatului. Ce înseamnă „SFORȚARE”

Cuvântul care le-a dat bătăi de cap elevilor care au susținut simularea Bacalaureatului. Ce înseamnă „SFORȚARE”

Un anumit cuvânt le-a dat bătăi de cap elevilor care au dat simularea Bacalaureatului. Cel puțin asta reiese din faptul că noțiunea a avut peste 14.000 de căutări pe site-ul Dexonline.

Elevii de liceu au susținut, luni, simularea bacalaureatului la proba de Limba și Literatura Română. La primul subiect, au avut de scris un sinonim pentru substantivul „sforțare”.

Termenul a fost căutat de peste 14.000 de ori, chiar la o oră de la începerea probei de similare a BAC-ului.

„Sforțare”, cuvântul cel mai căutat pe Dexonline

„Sforțare”, cuvântul cel mai căutat pe Dexonline

Ce înseamnă „sforțare”

Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, sforțare înseamnă „a face, a depune un efort fizic sau intelectual; a se opinti, a se sili, a se strădui”.

Așadar, un sinonim al cuvântului „sforțare” este „eforturi”.

Luni a început simularea examenului de bacalaureat

Luni a fost programată proba la Limba și literatura română, marți a avut loc proba obligatorie a profilului, proba la alegere a profilului și specializării, iar joi urmează să aibă loc proba la Limba și literatura maternă.

Probele scrise implică următoarele discipline: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă, Matematică, Istorie, Fizică, Biologie, Chimie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie și Filosofie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15.00, pe pagina web dedicată.

Când vin rezultatele simulării

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

CITEȘTE ȘI:

Dezastru la SIMULAREA Evaluării Naționale. Aproape 60% dintre elevi au luat sub nota 5 la Matematică

Site-ul Titularizare 2024 a fost lansat. Ministerul Educației a publicat lista posturilor disponibile pentru fiecare județ

Codul drepturilor şi obligaţiilor studentului, în dezbatere. PROZELITISMUL politica și bullying-ul, interzise în universități

Ligia Deca: Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul de metodologie și calendarul de înscriere la PREGĂTITOARE

CALENDARUL anului școlar 2024-2025, publicat în Monitorul Oficial. Câte vacanțe vor avea elevii și când se desfășoară cursurile

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele

Citește și