Prima pagină » Actualitate » Ce legume se plantează în februarie și se pot consuma în martie? Sunt considerate „trufandalele de primăvară”

Ce legume se plantează în februarie și se pot consuma în martie? Sunt considerate „trufandalele de primăvară”

Ce legume se plantează în februarie și se pot consuma în martie? Sunt considerate
Sursa foto: Profimedia imges

Gospodarii și fermierii se pregătesc deja pentru însămânțarea primelor culturi de primăvară, profitând de solariile protejate. Există câteva legume care au un ritm de dezvoltare rapid și pot fi recoltate în doar 30 de zile, fiind ideale pentru o recoltă la început de primăvară.

Pentru o producție timpurie, în ultima lună de iarnă pot fi plantate câteva legume, considerate „vestitori ai primăverii”, care se dezvoltă rapid și rezistă la temperaturi mai scăzute, cum sunt, de pildă, cele din luna februarie.

Iată 3 legume pe care le poți planta în februarie pentru a le consuma în martie:

Ridichi

Ridichile sunt printre cele mai rapide culturi, ajungând la maturitate în aproximativ 30 de zile. Acestea preferă temperaturi între 4°C și 24°C, ceea ce le face ideale pentru cultivarea în solarii în februarie.

Soiuri recomandate pentru o recoltă de primăvară sunt: Cherry Belle – cu rădăcini rotunde, de culoare roșu aprins sau French Breakfast – cu formă alungită și gust ușor picant

Spanacul

Spanacul este o plantă de sezon rece, adaptată pentru temperaturi scăzute. Se poate recolta în aproximativ 30 de zile de la semănare, ceea ce îl face perfect pentru culturile timpurii.

Soiuri potrivite pentru o recoltă de primăvară sunt: Matador – frunze mari, gustoase, potrivit pentru salate și gătit sau Bloomsdale – frunze crețe, bogate în nutrienți

Salată verde – gata de recoltare într-o lună

Salata verde are o perioadă scurtă de vegetație și crește cel mai bine la temperaturi moderate. Pentru solarii, sunt recomandate soiurile care produc frunze fragede și aromate.

Soiurile recomandate pentru plantare în februarie sunt: Baby Leaf – frunze mici, ideale pentru salate proaspete sau Lollo Rossa – frunze crețe, roșu-vișinii, cu gust ușor dulceag, potrivit Adevărul.

Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București și, de ... vezi toate articolele

Citește și