Prima pagină » Actualitate » Ce legume se plantează în februarie și se pot consuma în martie? Sunt considerate „trufandalele de primăvară”

Ce legume se plantează în februarie și se pot consuma în martie? Sunt considerate „trufandalele de primăvară”

Ce legume se plantează în februarie și se pot consuma în martie? Sunt considerate
Sursa foto: Profimedia imges

Gospodarii și fermierii se pregătesc deja pentru însămânțarea primelor culturi de primăvară, profitând de solariile protejate. Există câteva legume care au un ritm de dezvoltare rapid și pot fi recoltate în doar 30 de zile, fiind ideale pentru o recoltă la început de primăvară.

Pentru o producție timpurie, în ultima lună de iarnă pot fi plantate câteva legume, considerate „vestitori ai primăverii”, care se dezvoltă rapid și rezistă la temperaturi mai scăzute, cum sunt, de pildă, cele din luna februarie.

Iată 3 legume pe care le poți planta în februarie pentru a le consuma în martie:

Ridichi

Ridichile sunt printre cele mai rapide culturi, ajungând la maturitate în aproximativ 30 de zile. Acestea preferă temperaturi între 4°C și 24°C, ceea ce le face ideale pentru cultivarea în solarii în februarie.

Soiuri recomandate pentru o recoltă de primăvară sunt: Cherry Belle – cu rădăcini rotunde, de culoare roșu aprins sau French Breakfast – cu formă alungită și gust ușor picant

Spanacul

Spanacul este o plantă de sezon rece, adaptată pentru temperaturi scăzute. Se poate recolta în aproximativ 30 de zile de la semănare, ceea ce îl face perfect pentru culturile timpurii.

Soiuri potrivite pentru o recoltă de primăvară sunt: Matador – frunze mari, gustoase, potrivit pentru salate și gătit sau Bloomsdale – frunze crețe, bogate în nutrienți

Salată verde – gata de recoltare într-o lună

Salata verde are o perioadă scurtă de vegetație și crește cel mai bine la temperaturi moderate. Pentru solarii, sunt recomandate soiurile care produc frunze fragede și aromate.

Soiurile recomandate pentru plantare în februarie sunt: Baby Leaf – frunze mici, ideale pentru salate proaspete sau Lollo Rossa – frunze crețe, roșu-vișinii, cu gust ușor dulceag, potrivit Adevărul.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Solstițiul de iarnă 2025. Ce se întâmplă în cea mai scurtă zi a anului
Digi24
Un fost judecător al CCR explică de ce „nu e posibil” referendumul în Justiție anunțat de Nicușor Dan
Cancan.ro
Pe ce dată trebuie să plătești factura la Digi RCS-RDS, pentru a primit 10% înapoi. Este valabil pentru toți abonații din România
Prosport.ro
Mădălina Ghenea, apariție de neratat. Imaginile care le-au tăiat respirația italienilor
Adevarul
Imagini virale dintr-un avion aproape gol. Doar șapte români au zburat spre Londra
Mediafax
Romanul din 1987 care a devenit bestseller peste noapte. A stârnit o adevărată revoltă!
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
Ultimul mesaj postat de Mălina e tulburător: 'Dă-mi, Doamne, timp. Mai dă-mi un anotimp'
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Caietele secrete ale unui mare om de știință au fost dezvăluite
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Românii și preferințele culinare: Care oraș din România este „capitala șaormei”?