Prima pagină » Actualitate » „Ce m-a învățat școala?” Șefa de promoție de la Colegiul „Mihai Viteazu” din Ineu, SEMNAL DE ALARMĂ: „Să mint, să-mi șterg cu buretele personalitatea”

„Ce m-a învățat școala?” Șefa de promoție de la Colegiul „Mihai Viteazu” din Ineu, SEMNAL DE ALARMĂ: „Să mint, să-mi șterg cu buretele personalitatea”

Iulia Cociuba este şefă de promoţie a Colegiului „Mihai Viteazul” și, dincolo de bucuria unei astfel de performanțe care deschide perspective cu totul deosebite, tânăra a ridicat, în discursul ei de absolvire, o problemă care a susprins întreaga asistență.

Cuvintele dure și, totodată, triste ale tinerei au devenit virale pe rețelele de socializare, Iulia Cociub pornind de la întrebare simplă – „Ce m-a învățat școala?” – și aducând acuzații grave și tăioase ca o lamă de cuțit.

Cu toate că toți cei prezenți se așteptau la un discurs emoționant, „de absolvire”, Iulia Cociuba s-a dovedit a fi tranșantă și a transmis un mesaj fără echivoc, cu totul surprinzător.

Astăzi vreau să împărtășesc cu dumneavoastră o perspectivă diferită asupra anilor de liceu. Poate că nu e discursul clasic de mulțumire și celebrare, dar este unul sincer și reflectă în mod real experiențele mele.

Am petrecut ani învățând pentru note și validare academică și am realizat abia acum cât timp am pierdut. Am dobândit doar cunoștințe, nu și valori, pentru că asta înseamnă, din păcate, școala”, a spus tânăra.

„Școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire pentru mulți dintre noi”

Iulia Cociuba le-a spus celor prezenți în sală că școala, din experiența trăită de ea, s-a metamorfozat într-o „sursă de frustrare și dezamăgire”.

Din păcate, întrebarea „Ce m-a învățat școala?” are, în ceea ce o privește pe șefa de promoție de la Colegiul „Mihai Viteazu” din Ineu, un răspuns cu totul neașteptat. Tânăra a spus că, de-a lungul anilor de studii, a „învățat” să mintă, să se conformeze și să își șteargă cu buretele, pur și simplu, personalitatea.

În loc să fie un loc al învățării și dezvoltării, școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire pentru mulți dintre noi. Ne-am simțit deseori în imposibilitatea de a ne exprima punctul de vedere, de a gândi diferit sau de a fi autentici.

Ce m-a învățat școala? Să mă conformez, să mint, să-mi șterg cu buretele personalitatea și să mă ascund în spatele unor standarde absurde.

Școala a devenit un loc unde performanțele noastre sunt atribuite meritelor instituției și profesorilor, iar eșecurile ne sunt puse în cârcă. Am avut parte de un sistem care ne-a învățat mai degrabă cum e să fim superficiali și ipocriți, decât să ne dezvoltăm etic”, a transmis eleva, spre surprinderea tuturor celor prezenți în sală.


Citește și:

EXPLOZIE puternică într-un atelier al unui liceu din Bolintin Vale. Doi elevi care sudau un glob pământesc au ajuns la spital

Când ajunge Nicușor Dan în fața instanței pentru AMENDA de 35 milioane de euro în ”CAZUL IOR”, pentru care a făcut presiuni. ”Asta o să aibă urmări!”

Judecătorii decid DEFINITIV că Nicușor Dan a greșit când a refuzat autorizația pentru Sanador. Edilul procesoman va plăti despăgubiri din salariul lui

Nicușor Dan, pus la colț în CGMB pentru că plătește din bani publici AMENZI primite ca persoană fizică. Avocat: „Minte consilierii și opinia publică”

Continuă seria neagră a lui Nicușor Dan. Edilul pierde și PROCESUL 26 din speța „Autorizații de construire Sector 2”. „Se pierd sume imense de bani”

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și