Ce mai face Matteo Politi, falsul chirurg italian, CONDAMNAT pentru înșelăciune. Figurează ca urmărit general, dar vrea anularea pedepsei

Ce mai face Matteo Politi, falsul chirurg italian, CONDAMNAT pentru înșelăciune. Figurează ca urmărit general, dar vrea anularea pedepsei
Publicat: 12/08/2024, 13:19

Fugarul Matteo Politi – italianul condamnat la 3 ani și 10 luni de pușcărie pentru înşelăciune – după ce s-a dat drept chirurg plastician – s-ar afla, momentan, în cartierul Maghera, Veneția. Deoarece instanțele din Italia au refuzat extrădarea lui Matteo Politi, acesta solicită acum anularea pedepsei, dispusă de judecătorii din România. Din cele 28 de persoane înșelate de Matteo Politi, 19 au ajuns în fața procurorilor, doar 10 participând, efectiv, la proces.

În urma intervențiilor chirurgicale pe care le-a efectuat, Politi ar fi obținut profituri de zeci de mii de euro

În timp ce pe site-ul Poliției Române figurează în continuare ca urmărit general pentru executarea unei pedepse cu închisoarea de 3 ani și 10 luni pentru înșelăciune și instigare la fals intelectual, italianul trimis în judecată pentru că a făcut operații estetice fără să aibă studii își vede de liniștit de viață.

Reamintim că italianul le-a păcălit, nu doar pe paciente sale că este medic, dar se pare că i-a convins și pe judecători că nu prezintă pericol să fugă din țară, astfel încât nu a primit interdicție să părăsească țara.

Ce mai face Matteo Politi, falsul chirurg italian
Matteo Politi

Falsul chirurg italian Matteo Politi a fost condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare

În ianuarie 2020, Politi a fost trimis în judecată pentru înșelăciune în formă continuată, instigare mediată la fals intelectual și participație improprie la fals intelectual sub forma instigării mediate.

El a fost condamnat definitiv, în luna martie a anului 2023, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel București pentru înșelăciune și instigare la fals intelectual.

Mandat european de arestare pe numele său

O contestație la executare a fost depusă de falsul medic italian pe rolul Tribunalului București, cu un prim termen de judecată pe data de 18 august 2024, miza fiind retragerea mandatului european de arestare, emis de autoritățile din România pe numele său, potrivit informațiilor Libertatea.ro.

Alte două cereri de revizuire formulate de Matteo Politi se află în recurs la Curtea de Apel București, unde se vor judeca pe datele de 30 octombrie, respectiv 5 noiembrie 2024. Judecătoria Sectorului 1 le-a respins pe fond, însă hotărârile au fost contestate.

Matteo Politi i-a păcălit și pe judecători, care i-au lăsat o „portiță” să dispară din țară

Jurnaliștii de la Libertatea susțin că, la aproape un an și cinci luni de la soluționarea dosarului, Curtea de Apel București nu a încărcat pe portalul ReJust.ro motivarea condamnării lui Matteo Politi, un document care ar fi relevat informații cu privire la ultima lui înfățișare în fața judecătorilor, dar și contextul în care acesta a reușit să fugă din țară.

Matteo Politi nu avea nicio interdicţie de a părăsi ţara înainte de pronunţarea sentinţei, deși a încercat să fugă de la debutul anchetei. Mai mult, pe 10 august 2022, un magistrat de la Judecătoria Sectorului 1 i-a revocat măsura controlului judiciar, cu trei luni înainte ca acesta să fie condamnat în primă instanţă. Decizia judecătorului nu a fost contestată de procurori.

Nici la Curtea de Apel Bucureşti nu a fost impusă o măsură restrictivă a dreptului de liberă circulație împotriva italianului.

Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unități medicale din România

Matteo Politi a fost trimis în judecată pentru înşelăciune în formă continuată și exercitarea fără drept a unei profesii, după ce a convins 28 de persoane să le facă diverse proceduri estetice, din care 19 au constat în intervenții chirurgicale.

Pe parcursul anului 2018, prezentându-se în toate situațiile sub un nume fals – dr. Matthew Mode – italianul le-a convins pe paciente să se lase pe mâna lui pentru liftinguri faciale, implanturi mamare, rinoplastii, corecții de cicatrici sau operații la pleoape.

Italianul le mințea pe paciente că deține dreptul de liberă practică în România, că are studii în SUA și a practicat chirurgia plastică în Marea Britanie, asigurându-le că nu este înscris la Colegiul Medicilor din România, deoarece ar fi membru în Colegiul Medicilor din Regatul Unit.

În raport cu autoritățile din România, Matteo Politi a cerut drept de liberă practică pe baza unei diplome false care atesta că a terminat medicina la Universitatea din Priștina, Kosovo, însă la proces s-a dovedit că italianul nu a absolvit niciodată această instituție de învățământ superior.

Conform procurorilor, începând din martie până în decembrie 2018, el ar fi operat 19 paciente în cadrul unei clinici din București, dar chiar și la Spitalul privat Monza. De-a lungul timpului, Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unități medicale din România.

”Am publicat și lucrări pe site-uri științifice”

Gândul a reușit să ia legătura cu Matteo Politi, care a vorbit despre ce face acum în Italia, dar și despre problemele pe care le are în continuare cu justiția. Politi spune că și-a înregistrat în țara natală actele care îi atestă studiile, inclusiv cele medicale.

El a făcut declarații absolut surprinzătoare: deși s-a vehiculat că ar avea doar studii până la nivelul gimnazial, italianul spune că s-a înscris la doctorat.

”Eu nu am fugit niciodată din România, ci am plecat deoarece nu aveam nicio restricție, nu am plecat ca un evadat. S-a scris că am fost la Hong Kong, dar nici nu am pașaport, nu aveam cum să fiu acolo. Le-am zis că, dacă se întâmplă ceva, sunt aici.

Poliția mă găsea dacă mă căuta în Italia. Am fost cu facultatea să mi se recunoască actele la nivel italian. Am înregistrat actele și m-am înscris la doctorat în Biotehnologie. Statul italian a verificat actele mele intens, luni de zile, și în Kosovo, și acestea sunt OK.

Acum am bursă de studii în cercetare. Sunt prins cu studiile, cu lucrul. Sunt medic cercetător, fac aceste studii și sunt plătit în acest timp. Vreau să termin doctoratul. Am publicat și lucrări pe site-uri științifice. Am deja propuneri de profesor universitar, dar trebuie să termin doctoratul”, a spus, pentru Gândul, Matteo Politi, care locuiește cu părinții săi.

CITIȚI ȘI:

Falsul chirurg Matteo Politi a lăsat, în România, afaceri neterminate. Italianul este căutat și de administratorul blocului în care locuia

Condamnat pentru că a operat 19 femei fără să aibă studii, Matteo Politi s-ar fi înscris la doctorat. „Am deja propuneri de profesor universitar”

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”