Ce nu ar trebui niciodată să consume pasagerii în avion. O stewardesă dezvăluie ce băuturi ar trebui evitate
O stewardesă a dezvăluit motivul pentru care pasagerii nu ar trebui să comande băuturi calde în călătoriile cu avionul. Însoțitoarea de zbor a precizat că ar fi de preferat ca pasagerii să își aducă de acasă propriile băuturi atunci când merg în vacanță în această vară.
Însoțitoarea de zbor Betty a precizat că pasagerii ar trebui să evite cu orice preț să comande cafea și ceai. „Nu bea cafeaua în avioane. Este aceeași apă potabilă care trece prin sistemul de la baie”, a explicat aceasta. Stewardesa a dezvăluit că, la un moment dat, a fost efectuat „un test pentru E. coli în apa noastră și nu a trecut, apoi s-a intervenit, s-au apăsat câteva butoane și a trecut. Deci, aș evita orice apă fierbinte sau ceai”.
Betty a precizat că pasagerii își pot aduce oricând la bordul avionului propriul ceai sau cafea achiziționate după ce au trecut de securitatea aeroportului. De asemenea, însoțitoarea de zbor i-a sfătuit și pe călători „să nu mănânce direct de pe masă. Oamenii își schimbă scutecele copiilor pe ele!”.
Deși toate avioanele sunt dezinfectate în mod corespunzător înainte de îmbarcare, odată cu debutul pandemiei de Covid, stewardesa a recomandat „să aduceți șervețele cu alcool sau să folosiți dezinfectant pentru mâini pe un șervețel pentru a vă dezinfecta”.
Shreyas, o altă însoțitoare de zbor, a împărtășit pe platforma de întrebări și răspunsuri Quora cum să alegi cel mai bun loc atunci când pleci în vacanță. Aceasta i-a sfătuit pe pasageri „să înțeleagă aspectul aeronavei și să-ți selecteze locurile în consecință în timpul înregistrării. Scaunele de lângă toalete pot fi zgomotoase sau chiar mirositoare.” Shreyas a precizat că cele mai bune locuri „sunt mai aproape de bucătărie, unde însoțitorul de bord vă poate acorda atenție maximă”.
Pe de altă parte, stewardesa Amber, care zboară de ani de zile pentru o companie aeriană din Statele Unite, a afirmat că „mesele companiei aeriene sunt extrem de nesănătoase”. Însoțitoarea de bord a explicat „de obicei, mâncarea este pregătită cu mai mult de 12 ore înainte și poate fi plină cu mulți conservanți”, potrivit express.co.uk.
Amber a dezvăluit că acesta este principalul motiv pentru care echipajul preferă să-și ia propria mâncare decât să mănânce mâncarea din avion. În acest context, membrul echipajului le-a recomandat pasageriilor să își aducă propriile sandvișuri sau gustări atunci când mergeți în vacanță în această vară. „De obicei îmi aduc propria mâncare: sandvișuri ușoare sau salată de paste”, a spus aceasta.