Prima pagină » Actualitate » Ce poți face cu MÂNCAREA rămasă după Paște? Trucuri simple și gustoase prin care eviți risipa alimentară

Ce poți face cu MÂNCAREA rămasă după Paște? Trucuri simple și gustoase prin care eviți risipa alimentară

Ce poți face cu MÂNCAREA rămasă după Paște? Trucuri simple și gustoase prin care eviți risipa alimentară

După mesele îmbelșugate de Paște, multe familii românești se trezesc cu frigiderul plin de resturi. În loc să ajungă la gunoi, preparatele pot fi transformate în feluri noi de mâncare, gustoase și ușor de pregătit.

Sărbătorile pascale vin, de cele mai multe ori, cu mese generoase și multe feluri de mâncare. Însă după ce invitații pleacă, rămân în urmă tăvi cu fripturi, platouri cu mezeluri, ouă roșii și cozonaci.

Pentru a evita risipa alimentară, specialiștii recomandă reutilizarea creativă a resturilor.

De exemplu, ouăle roșii pot fi transformate într-o salată delicioasă cu avocado, maioneză, muștar, ceapă verde și pătrunjel. Rezultatul: un mic dejun consistent sau o gustare de pus pe pâine prăjită, perfectă pentru zilele de după Paște, potrivit Click.ro.

Un alt exemplu este cozonacul, care poate fi reinventat ca un desert cald. Practic, înainte să se usuce, cozonacul poate fi tăiat felii, trecut printr-un amestec de ou, lapte și scorțișoară, apoi prăjit în unt – o variantă dulce și aromată a faimosului „french toast”.

Cozonacul mai poate fi congelat pentru a fi păstrat mai mult timp.

Carnea rămasă după masa de Paște este ideală pentru quesadillas sau sandvișuri. Astfel, friptura de miel, pui sau porc poate fi transformată într-o cină rapidă, dacă este combinată cu brânză, legume și lipii în stil mexican. Alternativ, poate fi congelată porționat și refolosită ulterior în paste, tocănițe sau sandvișuri calde.

Un alt exemplu de evitat risipa alimentară sunt mezelurile. Practic, mezelurile rămase pot fi folosite în brioșe sărate, alături de ouă, făină, puțin lapte, ulei și verdețuri. Acestea sunt ideale pentru mic dejun sau gustări la birou.

Dacă știi că nu vei reuși să consumi tot, o variantă foarte utilă și umanitară este donarea preparatelor neatinse către persoane aflate în nevoie. Condiția: mâncarea să fie păstrată în condiții sigure și să nu fie desfăcută.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Cât ar trebui să mâncăm, de fapt, de Crăciun. Un medic trage semnalul de alarmă
Digi24
Rapoarte ale serviciilor secrete americane dezvăluie că Putin vrea să cucerească părți din Europa, inclusiv țări care sunt membre NATO
Cancan.ro
Zodia care termină anul 2025 în genunchi. Mihai Voropchievici: Din păcate, este prea târziu
Prosport.ro
Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Adevarul
Secretul bine păzit al statuii lui Ioan de Hunedoara: scrisori ascunse în bocancul de bronz
Mediafax
Ce va indica noua etichetă de pe electrocasnice. Cumpărătorii vor fi primii anunțați
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
”Măgărie”. Supărare mare după ce Alessia Pop a câștigat Vocea României
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată