Ce riscă Primăria Capitalei după CONTROLUL Gărzii de Mediu: „Dacă vor fi sancțiuni, vor fi aplicate după alegeri”

Ce riscă Primăria Capitalei după CONTROLUL Gărzii de Mediu: „Dacă vor fi sancțiuni, vor fi aplicate după alegeri”
Publicat: 31/05/2024, 09:00

Garda Națională de Mediu desfășoară în prezent un control la Primăria Capitalei. Comisarii verifică ce măsuri se iau pentru combaterea poluării din București. Ce riscă Primăria Capitalei în urma acestui control? „Dacă vor exista sancțiuni, acestea se vor aplica după alegeri. Să nu fie interpretări politice”, au spus, pentru Gândul, surse din cadrul Gărzii de Mediu.

 „Având în vedere că suntem în campanie electorală, acest subiect al controlului poate avea o conotație politică. Se poate interpreta, controlul fiind făcut în perioada de campanie. Conducerea Gărzii de Mediu le-a recomandat colegilor de la București, în cazul în care vor exista sancțiuni, să fie aplicate după alegerile locale din data de 9 iunie”, au precizat surse administrative, pentru Gândul.

Aceleași surse mai spun că, în cazul în care nu au fost respectate recomandările Gărzii de Mediu, Primăria Capitalei riscă o amendă de 100.000 de lei.

Mai gravă este sancțiunea pe care o poate primi România. Asta din cauza Primăriei Capitalei! În România, erau cinci aglomerări urbane care aveau probleme cu calitatea aerului. Dintre toate acestea, a rămas doar Bucureștiul”, au mai spus sursele Gândul.

Primăria Capitalei, termen limită: 30 octombrie 2024

Andrei Corlan, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, a explicat, miercuri, în exclusivitate pentru cititorii Gândul, în ce constă controlul de la Primăria Capitalei.

 „Este un control pentru verificarea măsurilor care s-au luat după controlul din luna februarie a acestui an. Asta mai cu seamă că ne apropiem de termenul de 30 octombrie 2024. Este termenul limită asumat de Primăria Capitalei în fața Comisiei Europene de elaborare și de adoptare a Planului Integrat de Calitate a Aerului. Bucureștiul este singurul oraș din România care nu are implementate măsurile stabilite încă de la condamnarea din 2020, de către Curtea de Justiție Europeană. Astfel, România riscă penalizări de infringement”, a declarat Andrei Corlan, pentru Gândul.

Director Garda de Mediu: traficul reprezintă 58% din nivelul de poluare

Șeful Gărzii Naționale de Mediu a mai spus că instituția pe care o conduce verifică măsuri precum fluidizarea traficului. Potrivit lui Andrei Corlan, traficul reprezintă 58% „din aportul depreciativ al calității aerului”.

„Garda Națională de Mediu face acest control pentru a verifica în ce măsură Primăria Capitalei respectă acest termen deosebit de important pentru țara noastră. Practic, verifică ce măsuri a luat Primăria Capitalei cu privire la fluidizarea traficului.

Poluarea rezultată în urma traficului este în procent de 58% din aportul depreciativ al calității aerului. De asemenea, verificăm ce măsuri s-au luat în ceea ce privește problematica încălzirii rezidențiale. Aceasta comportă un aport de 27% la deprecierea calității aerului. Ne referim atât la centralele de apartament, dar și la folosirea unor surse de încălzire alternative. În zonele cu probleme sociale din București, pentru încălzire se folosesc chiar și PET-uri sau gunoaie”, a explicat Andrei Corlan.

Surse administrative au precizat, pentru Gândul, că nivelul actual de poluare este extrem de mare. Asta în condițiile în care nu se iau deloc măsuri la nivelul Primăriei Capitalei.


CITEȘTE ȘI:

De ce e HAOS în ultimele zile pe Magistrala 2 de metrou. Marian Artimon, lider de sindicat: „Are legătură cu deschiderea directă de la Tudor Arghezi”

Nicușor Dan are SALARIUL mai mare decât al președintelui Klaus Iohannis cu peste 1.000 de euro. Cât câștigă edilul, ce leafă are șeful statului

Încă un om al lui Nicușor Dan, prins cu mașina PMB în interes personal. Cum a plecat Radu Costinel „în deplasare” la țară. Ce spune edilul general

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
A reapărut în România după ce a fost dată dispărută mai bine de 50 de...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitura din Italia. Familia...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
O nouă alianţă în Parlamentul European? Viktor Orban anunţă formarea unui bloc de extrema dreaptă...
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
Gabi FIREA, în lacrimi! Primul anunț după tragedie: A plecat spre o lume poate mai...
Documente obligatorii. Fără ele nu poți ieși din țară cu mașina
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge...
A murit Ileana Stana Ionescu: "Cu adâncă durere anunţăm stingerea din viaţă celei care a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
O placă bizantină rară sculptată în os, descoperită într-un oraș din Rusia
×