Prima pagină » Actualitate » Ce să pui în borcanele sau plicurile cu condimente, pentru a le feri de umiditate. Ingredientul banal care le poate menține aroma mult timp

Ce să pui în borcanele sau plicurile cu condimente, pentru a le feri de umiditate. Ingredientul banal care le poate menține aroma mult timp

Ce să pui în borcanele sau plicurile cu condimente, pentru a le feri de umiditate. Ingredientul banal care le poate menține aroma mult timp
Ce sa pui in condimente, pentru a le feri de umiditate, sursa foto: Envato

Ce trebuie să pui în borcanele sau plicurile cu condiment, pentru a le feri de umiditate. Se pot pune în aplicare mai multe trucuri în acest sens.

De multe ori se întâmplă ca aroma condimentelor să piară, din cauza umidității. Astfel că, fie că sunt ținute în plicuri sau borcane, se pot forma cocoloașe. Există mai multe motive pentru care condimentele se pot uda sau pot absorbi umezeala din aer, fapt care provoacă formarea de cocoloașe. Contactul cu apa poate reprezenta un factor, iar dacă utilizezi o lingură umedă sau dacă ții borcanele lângă o sursă de apă, ele pot absorbi umezeala.

De asemenea, în cazul în care borcanele sau plicurile nu sunt ferite de lumină sau căldură, ele se pot degrada mai ușor. Pentru a nu le afecta calitatea, evită să le expui la soare și la căldură.

Trucuri pentru a feri condimentele de umiditatate

Astfel, pentru a menține condimentele mereu proaspete, poți apela la câteva trucuri. Este suficient să pui orez în recipiente, deoarece acesta aboarbe umezeala. Mai poți pune și sare, are același efect.

Dar nu doar orezul și sarea pot feri condimentele de umiditate. Se mai poate folosi și zahărul de cocos. În plus, acest ingredient adaugă și puțină dulceață.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu ajută la prevenirea formării de cocoloașe în condimente. El absoarbe umiditatea și previne apariția mucegaiului. O altă variantă este de a folosi silica gel, cel care se găsește, în general, în cutiile de încălțăminte sau haine.

Pentru a menține condimentele cât mai proaspete, este bine să le pui în borcane cu capac etanș. Borcanele trebuie să fie curate și uscate înainte de a le umple. Acestea trebuie depozitate în locuri răcoroase, ferrite de lumină. Iar atunci când pui condimentele în borcane, lingura utilizată trebuie să fie și ea uscată. Borcanele cu condimente se pot verifica periodic, pentru a te asigura că sunt proaspete. Condimentele cumpărate nu trebuie să fie expirate, așa se vor menține proaspete cât mai mult timp.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și